Τα φιλμ των 4 Ελλήνων σκηνοθετών που διαγωνίζονται για τον Χρυσό Αλέξανδρο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Τα φιλμ των 4 Ελλήνων σκηνοθετών που διαγωνίζονται για τον Χρυσό Αλέξανδρο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 12 Νοεμβρίου το 64ο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης και τέσσερις Έλληνες σκηνοθέτες διεκδικούν τα βραβεία του διεθνούς διαγωνιστικού προγράμματος.

Η πρώτη ταινία που βρίσκεται στο διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα και ακούγεται δυνατά για τα βραβεία είναι το “The Fingernails” του Χρήστου Νίκου, ένα πειραγμένο ερωτικό δράμα με τους Τζέσι Μπάκλι, Ριζ Αχμέντ και Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, που παίζεται ήδη με επιτυχία σε επιλεγμένες αίθουσες αλλά και στο κανάλι Apple Tv+.

Η δεύτερη ταινία Έλληνα δημιουργού στο διεθνές διαγωνιστικό έχει τίτλο «Ο τελευταίος ταξιτζής» και είναι σε σκηνοθεσία του Στέργιου Πάσχου, ο οποίος μας είχε εκπλήξει ευχάριστα το 2016  με το «Άφτερλωβ». Η νέα ταινία του Πάσχου έχει για πρωταγωνιστή έναν Έλληνα ταξιτζή, οικογενειάρχη μεσήλικα που έχει παραιτηθεί προ πολλού από τα όνειρα του, ο οποίος βιώνει μια σκληρή εμπειρία- η αυτοκτονία ενός επιβάτη του- που του κάνει κλικ και τον οδηγεί σε μια πορεία ατομικής κάθαρσης. Σε αυτή τη δημιουργία που έχει μακρινή και ελεύθερη συγγένεια με τον εμβληματικό ταξιτζή Τράβις Μπικλ των Μάρτιν Σκορσέζε και Ρόμπερτ Ντε Νίρο, οι εκπλήξεις – άλλοτε ευχάριστες, άλλοτε σκληρές- ακολουθούν η μία την άλλη. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους αναλαμβάνουν ο Κώστας Κορωναίος, η Κλέλια Ανδριολάτου και η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

Δύο γυναίκες παίρνουν την σκυτάλη. Η πρώτη είναι η Σοφία Έξαρχου που με το «Animal» επεκτείνει την προβληματική αποδόμησης του «Park». Αντί την διάλυση του ελληνικού ιδεώδους- προσδοκίας που γεννήθηκε με τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στο πρώτο της εκείνο φιλμ, τώρα παρακολουθούμε την αποδόμηση της ειδυλλιακής εικόνας του ελληνικού καλοκαιριού. Κάτω από τον καυτό ήλιο της ελληνικής υπαίθρου, μερικοί ανιματέρ προετοιμάζονται για την τουριστική σεζόν σε ένα ξενοδοχείο που προτιμούν κυρίως Ρώσσοι τουρίστες. Η Κάλια είναι η αρχηγός της ομάδας και συνδετικός κρίκος που κρατά τα ετερόκλιτα μέλη ενωμένα. Καθώς το καλοκαίρι κορυφώνεται και η πίεση αυξάνεται, οι νύχτες τους γίνονται βίαιες και ο αγώνας της Κάλιας, την οποία υποδύεται εκπληκτικά η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, αποκαλύπτεται με μια κραυγή αγωνίας που εντείνει την αίσθηση ματαιότητας των «χαμογελαστών» ανιματέρ που έχουν αποστολή να διασκεδάζουν τους πελάτες τους με κάθε μέσο αλλά και κόστος.

Τέλος, το «Medium» της Χριστίνας Ιωακειμίδη περιγράφει μια ιστορία ενηλικίωσης μιας κοπέλας, της 16χρονης Ελευθερίας, που έχοντας χάσει πρόσφατα τη μητέρα της επισκέπτεται την ετοιμόγεννη μεγάλη της αδερφή στην Αθήνα. Περιπλανώμενη στο αυγουστιάτικο καμίνι μιας άγνωστης και σε μεγάλο βαθμό εχθρικής για εκείνη μεγαλούπολης, γνωρίζει το ξύπνημα της σεξουαλικής επιθυμίας στο πρόσωπο του αινιγματικού Άγγελου, ο οποίος τη παρασύρει στον επικίνδυνα εκκεντρικό του κόσμο. Τους βασικούς όλους ερμηνεύουν οι Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου και Κατερίνα Ζησούδη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter