Τα γεγονότα στην Καταλονία επηρεάζουν το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ

Τα γεγονότα στην Καταλονία επηρεάζουν το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ

Η έκρυθμη κατάσταση στην Καταλονία, μετά την καταδίκη των εννέα αυτονομιστών, οδήγησαν την ισπανική ομοσπονδία να αιτηθεί μεταφορά της έδρας για το «clasico» της 26ης Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση της καταδίκης των εννέα Καταλανών αυτονομιστών έχει οδηγήσει σε αύξηση της έντασης στην περιοχή, με συλλαλητήρια να λαμβάνουν χώρα σε Βαρκελώνη αλλά και τις γύρω πόλεις, ως αντίδραση για την απόφαση του δικαστηρίου. Η κατάσταση είναι έκρυθμη και η ανησυχία για περαιτέρω εντάσεις έχει μεταφερθεί και στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Στις 26 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης, με την ισπανική ομοσπονδία να προωθεί αίτημα για αλλαγή έδρας του clasico, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του ματς. 

Η ομοσπονδία θα καλέσει τους εκπροσώπους της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα για να εκφράσουν τη γνώμη τους σχετικά με το αίτημα, ούτως ώστε να ληφθεί μία απόφαση τις επόμενες ημέρες.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, υπάρχουν σκέψεις για μεταφορά της έδρας του ντέρμπι από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη. Σκέψεις που δεν φαίνεται να βρίσκουν σύμφωνους τους ανθρώπους της Ρεάλ, που (όπως αναφέρουν οι Ισπανοί), προτιμούν την αναβολή του ντέρμπι από την αλλαγή της έδρας.

Από την πλευρά τους, οι «Μπλαουγκράνα» έχουν καταδικάσει με ανακοίνωσή τους την καταδίκη των εννέα Καταλανών. «Η φυλάκιση δεν είναι η λύση. Το κλαμπ ζητά από όλους τους πολιτικούς ηγέτες να μπουν σε διαδικασία διαλόγου και διαπραγματεύσεων, ούτως ώστε να λύσουν αυτή τη διαμάχη, η οποία θα οδηγήσει στην απελευθέρωση των Καταλανώ ηγετών. Η Μπαρτσελόνα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες όσων έχασαν την ελευθερία τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter