«Τα γυρίζει» ο Χρυσοχοΐδης και θυμάται τα… ανθρώπινα δικαιώματα!

«Τα γυρίζει» ο Χρυσοχοΐδης και θυμάται τα… ανθρώπινα δικαιώματα!

Χρειάστηκε να περάσουν μερικά 24ωρα, να βγουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο, να γίνουν viral στα κοινωνικά δίκτυα για να υποχρεωθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να μιλήσει για ανθρώπινα δικαιώματα, αναγνωρίζοντας πιθανότητα περιπτώσεων αστυνομικής αυθαιρεσίας. 

Από την αρχική του δήλωση μετά τα γεγονότα κατά το συλλαλητήριο για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο που ούτε λίγο ούτε πολύ διέψευδε τις… φωτογραφίες, αναγκάζεται σε αναδίπλωση μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη του ανακοίνωση ο κ. Χρυσοχοΐδης μεταξύ άλλων έλεγε πως «οι άντρες των ΜΑΤ δεν “εξευτέλισαν διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας”». Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «ο υπουργός Προ.Πο. είναι διατεθειμένος να ισχυριστεί ακόμα κι ότι οι γάιδαροι πετάνε.»

«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα…», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Όλη η ανάρτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: 

«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει. Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου. #ProstasiaPoliti»

Διαβάστε επίσης: Η αστυνομία «κάνει πάρτι» με την κάλυψη του Χρυσοχοΐδη (Video) 

https://www.facebook.com/chrisochoidis/posts/10157757477667954?__xts__%5B0%5D=68.ARCXobI2pYt22EaO_uZaY8dPr9NZz9pZXozvswDhCp2dQ8ZgV999XiJd1KVxMyZ2734s15gkM0zElfwrb7kYjo0ci9jvUadw6T7uPNORHV9f5uAlrfy8-1U_x_sdyLj05IiZ31l9VB8y91yGR-K2g-tB4Q33pLThgBcDeemPJAlrifYsxz9O8jz6IqMXZWrW57QskPKocpcGl0OadriJKme5DXn6GIDJM3qc-x729HMHv17msSkfvJZN4SHp99_yOExiKZAMV4Ba5rb1FXucsnmVhvBHBK3r6yfazTmS56sBtTRVjvZb_pi4W5CCbpfB8DQOBv6MpTgGhl0a&__tn__=-R

Διαβάστε επίσης: Η Τατιάνα Μπόλαρη για το ανατριχιαστικό ντοκουμέντο: Το ξεγύμνωμα διαδηλωτή «προειδοποίηση της ΕΛΑΣ για το νέο τρόπο που θα δρα»!

Γιάννης Ραγκούσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγκάστηκε να διατάξει ΕΔΕ

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού στο κράτος δικαίου επιχείρησε να καθοδηγήσει το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, δηλώνοντας μόλις χθες το βράδυ, πως τίποτε έκνομο δεν συνέβη από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. στα γεγονότα της Παρασκευής», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης, αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Σήμερα, και σε πλήρη αντίφαση με τις χθεσινές της δηλώσεις, εξαναγκάστηκε να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τα συγκεκριμένα γεγονότα αστυνομικής βίας.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter