Τα «γυρίζει» τώρα η Κεραμέως για τις προσλήψεις καθηγητών ειδικής αγωγής – «Δεν προλαβαίνουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη» (Video)

Τα «γυρίζει» τώρα η Κεραμέως για τις προσλήψεις καθηγητών ειδικής αγωγής – «Δεν προλαβαίνουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη» (Video)

Πριν από περίπου δεκαπέντε μέρες η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως είχε συναντηθεί με εκπροσώπους του ΑΣΕΠ τους οποίους και διαβεβαίωνε πως οι 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή δρομολογούνται κανονικά. Άλλωστε και το μότο της νέας κυβέρνησης είναι «επιστροφή στην κανονικότητα». 

Σήμερα, η κυρία Κεραμέως μιλώντας στο Open TV άρχισε να τα «γυρίζει» όσον αφορά τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, επισημαίνοντας πως το ζήτημα θα «πάει πίσω» αφού όπως είπε δεν προλαβαίνουν να καλύψουν τα κενά μέχρι τον Σεπτέμβρη.

«Έχουμε κύριο μέλημα δύο βασικά πράγματα. Βιβλία κι εκπαιδευτικό προσωπικό. Τα βιβλία σε Δημοτικά, Γυμνάσια, είναι στη θέση τους, στα Λύκεια θα είναι την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου. Προκήρυξη για αναπληρωτές καθηγητές, δεν έχει γίνει: Πρώτα πρέπει να καταγράψουμε τα κενά και βάσει χαρτογράφησης θα καλύψουμε τα κενά. Δυστυχώς, δεν προλαβαίνουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη. Για τους καθηγητές ειδικής αγωγής έχουμε επισπεύσει τις διαδικασίες, αλλά δεν θα ολοκληρωθεί πριν τον Σεπτέμβρη δυστυχώς, αλλά, εν μέσω χρονιάς», ήταν μερικά από τα λόγια της κυρίας Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες έπειτα από τη συνάντηση που είχε η κυρία Κεραμέως με εκπροσώπους του ΑΣΕΠ, 500 εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν φέτος για πρώτη φορά τα χαρτιά τους για την ένταξη στους πίνακες Ειδικής Αγωγής απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας επειδή, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, κινδυνεύουν με αποκλεισμό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter