Τα γυρίζει τώρα η Πελώνη: Tίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, ούτε το click away

Τα γυρίζει τώρα η Πελώνη: Tίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, ούτε το click away

Το κυβερνητικό μπάχαλο συνεχίζεται αφού όπως φαίνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλάζει τις αποφάσεις πιο συχνά και από τα πουκάμισα, επιβεβαιώνοντας με κάθε τρόπο πως βαδίζει χωρίς σχέδιο.

Αφότου λοιπόν, πήγε με τα νερά της Εκκλησίας τα Θεοφάνια, ανοίγοντας τους ναούς σαν να μην συμβαίνει τίποτα αποποιώντας ο ίδιος ο πρωθυπουργός επί της ουσίας κάθε ευθύνη για το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, τώρα η κυβέρνηση όχι μόνο απειλεί με νέα περιοριστικά μέτρα όπως ακούστηκε από το στόμα του υπουργού Επικρατείας, αλλά σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτέλια Πελώνη είναι πολύ πιθανό να μην ανοίξουν ούτε τα σχολεία τη Δευτέρα.

«Tίποτα δεν είναι δεδομένο: ούτε το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, ούτε το click away» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΙ τονίζοντας πως η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμα καμία οριστική απόφαση.

Όπως είπε πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 του μήνα, «αν όμως η επιτροπή έχει άλλα επιδημιολογικά στοιχεία και μας εισηγηθεί να μην ανοίξουν τα σχολεία, τότε δεν θα ανοίξουν…». Συνεπώς, όπως εξήγησε δεν υπάρχουν βέβαιες ημερομηνίες. Όλα είναι υπό αναίρεση με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ωρών και των επόμενων ημερών, αλλά και με βάση τις κρίσεις των επιστημόνων της επιτροπής.

Οι δηλώσεις αυτές από την Αριστοτελία Πελώνη έρχονται μόλις λίγες ημέρες αφότου η κυβέρνηση διαβεβαίωνε για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, δικαιολογώντας έτσι και το νέο lockdown που ανακοινώθηκε το περασμένο Σάββατο. Όπως φαίνεται όμως όλα είναι ακόμα στον αέρα. 

Οι ειδικοί ωστόσο, μετά τις απίστευτες εικόνες που παρατηρήθηκαν στους ναούς την τα Θεοφάνια παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το αν πρέπει να ανοίξουν τη Δευτέρα τόσο τα σχολεία όσο και το λιανεμπόριο. Όπως επισημαίνουν τις επόμενες ημέρες η αύξηση των κρουσμάτων θεωρείται αναπόφευκτη ενώ σύμφωνα και με τον κ. Καπραβέλο, διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» το τρίτο κύμα βρίσκεται ήδη προ των πυλών και αναμένεται να είναι πιο θανατηφόρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter