Τα ίδια και τα ίδια ο Ρέγκλινγκ και το χρέος μας, παρά την αύξηση θα είναι βιώσιμο!

Τα ίδια και τα ίδια ο Ρέγκλινγκ και το χρέος μας, παρά την αύξηση θα είναι βιώσιμο!

Να χρυσώσει το χάπι τυχόν νέων μνημονίων προσπαθεί ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ προφέροντας τατυτόχρονα στήριγμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που έκανε και εκείνη πίσω στο θέμα των ευρωομολόγων.

Ο κ Ρέγκλινγκ που ακούει ευρωομόλογα και παθαίνει… πανδημία, είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου πως «το χρέος της Ελλάδας είναι διαχειρίσιμο, παρά την αύξηση που θα σημειώσει λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού»

Παράλληλα έβαλε και τις γνωστές περικοκλάδες, αφού μας είπε πως αντιμετωπίσαμε καλά την πανδημία (και μπράβο μας).

«Το κόστος εξυπηρέτησής του χρέους είναι χαμηλότερο σε σχέση με πολλές άλλες χώρες» είπε και κρυφοκοίταξε προς νέα μνημόνια  και λιτότητα πρός τον Νότο με τη Βόρεια Ευρώπη να προσπαθεί να κάνει αιωνίως την μπάνκα .

Και αν δεν μας είχε πείσει ακόμα, έκανε και ακόμα μία προσπάθεια:

«Όταν λέτε ότι το χρέος γίνεται εκρηκτικό, θεωρώ ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυξάνεται, βέβαια…(…) Όταν, όμως, συγκρίνετε τα ποσοστά του χρέους, πρέπει να κατανοήσετε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας περισσότερο από το μισό του χρέους της είναι έναντι του ESM, δηλαδή είναι με πολύ, πολύ χαμηλά επιτόκια. Επομένως, με την έννοια αυτή, το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησής του για την Ελλάδα σε σχέση με το ΑΕΠ είναι χαμηλότερο από ότι σε πολλές άλλες χώρες. Αυτός είναι ο λόγος που το χρέος της είναι διαχειρίσιμο, αν και η Ελλάδα έχει υψηλό επίπεδο. Το χρέος της Ελλάδας θα αυξηθεί, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες, αλλά η χώρα δεν θα διαφέρει με την έννοια αυτή από τις άλλες χώρες – μέλη».

Και αν ακριβώς δεν καταλάβατε όλες αυτές τις καραμέλες, ας το πούμε απλά: Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απέθανε…

Περιμένατε κάτι διαφορετικό;

Σημείωση: Για την ιστορία, τα κυβερνητικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν σήμερα που ο Ρέγκλινγκ παραδέχθηκε πως δεν έχουμε πολλούς νεκρούς από τον κορονοϊό…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter