Τα ισραηλινά σούπερ μάρκετ σταματούν τις εισαγωγές από την Τουρκία μετά τις δηλώσεις Ερντογάν

Τα ισραηλινά σούπερ μάρκετ σταματούν τις εισαγωγές από την Τουρκία μετά τις δηλώσεις Ερντογάν

Μια σειρά από ισραηλινές αλυσίδες σούπερ μάρκετ σταματούν τις εισαγωγές από την Τουρκία αφού ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την υποστήριξή του στη Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρισμού του ότι η ομάδα δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά απελευθερωτικό κίνημα.

Οι εταιρείες περιλαμβάνουν τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ του Ισραήλ, Shufersal, καθώς και τους ανταγωνιστές Rami Levy και Yochananof. Οι μικρότεροι εισαγωγείς ακολούθησαν το παράδειγμά τους, εν μέρει επειδή όλοι οι επόπτες του κόσερ έχουν εγκαταλείψει την Τουρκία από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου. Κόσερ φαγητά είναι εκείνα που ευθυγραμμίζονται με τις ιουδαϊκές διαιτικές ρυθμίσεις του κασρούτ.

Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία έχει γίνει βασικός εξαγωγέας προς το Ισραήλ. Πέρυσι κατέλαβε την πέμπτη θέση μετά την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελβετία και τη Γερμανία. Το 2022, οι εισαγωγές από την Τουρκία ξεπέρασαν τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια – διψήφια αύξηση κάθε χρόνο από το 2019, όταν ο αριθμός ανήλθε συνολικά στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter