Τα ιστορικά «κλικ» του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα

Τα ιστορικά «κλικ» του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διοργανώνει μία μοναδική έκθεση ιστορικών φωτογραφιών του διεθνούς φήμης φωτορεπόρτερ Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, ο οποίος κατέγραψε την εισβολή του τανκ.

Ο σπουδαίος Έλληνας φωτορεπόρτερ με τη λαμπρή συνεργασία με το Associated Press, ήταν παρών σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της Ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας καθώς και στην πολιτική ζωή της Ελλάδας στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα: από την Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, την Αποστασία, τη Χούντα και την Επάνοδο της Δημοκρατίας, μέχρι το 2000.

O Αριστοτέλης Σαρρηκώστας έχει υπάρξει πολεμικός ανταποκριτής, φωτορεπόρτερ σπουδαίων γεγονότων και φωτογράφος πορτρέτων μεγάλων προσωπικοτήτων της τέχνης και της πολιτικής. Απαθανάτισε με το φακό του προσωπικότητες όπως, η Μαρία Κάλλας, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Ρόμπερτ Κέννεντυ, ο Αγιατολάχ Χομεϊνί, ο Γιάσερ Άραφατ και ο Νέλσον Μαντέλα. Από το 1961 έως το 2000 έχει καταγράψει με τον φωτογραφικό του φακό, μερικά από τα εμβληματικότερα γεγονότα αυτής της περιόδου, όπως ο Αραβο-Ισραηλινός πόλεμος των Έξι Ημερών, το 1967, το τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του Μονάχου, το 1972, αλλά και σημαντικά πολιτικά γεγονότα εντός συνόρων, όπως η δολοφονία του Γρηγορίου Λαμπράκη, η σύλληψη του Αλέκου Παναγούλη, η δολοφονία του Πέτρουλα και βεβαίως τα γεγονότα της Νομικής και του Πολυτεχνείου.

Διαβάστε ακόμα: «Οι μνήμες του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα από τη νύχτα του Πολυτεχνείου»

Οι φωτογραφίες θα φιλοξενούνται στην αίθουσα Ιωνία (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) από την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου καθημερινά μέχρι την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου κατά τις ώρες:
Καθημερινές: 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00
Σαββατοκύριακο: 10:00 – 18:00
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 18:30, σε μία επετειακή εκδήλωση, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος
Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και στη συνέχεια θα μιλήσουν:
Ο Βουλευτής κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Δημοσιογράφος
Ο κ. Γιάννης Δημαράς, Δημοσιογράφος, πρ. Βουλευτής
Ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος, Δημοσιογράφος – πρ. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Ο κ. Πάνος Σόμπολος, Δημοσιογράφος, πρ. Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter