Τα ιταλικά γουέστερν με γεύση σπαγγέτι στο Docville την Κυριακή με το Documento

Τα ιταλικά γουέστερν με γεύση σπαγγέτι στο Docville την Κυριακή με το Documento

Ο γιατρός και συγγραφέας του βιβλίου «Western all’ Italiana» Σταύρος Κωνσταντόπουλος ακτινογραφεί τα σπαγγέτι γουέστερν και γυρίζει τον χρόνο πίσω ανακαλώντας στη μνήμη του τα πλάνα του Λέόνε και του Κορμπούτσι στα θερινά σινεμά.

«Δεν ξέρω τι θα γινόταν εάν η CNT και το POUM κρατούσαν την εξουσία λίγο ακόμη. Ούτως ή άλλως στη συνέχεια θα νικούσε και πάλι ο Φράνκο. Σήμερα το ξέρουμε. Γιατί θα τους νικούσε; Γιατί δεν είχαν τη Σοβιετική Ενωση με τη μεριά τους»: Ο Ακύλλας Καραζήσης μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη και στον Παναγιώτη Φρούντζο για την παράσταση «Μικρό αναρχικό καλοκαίρι / Βαρκελώνη ’36» που θα ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης στην Πλάκα και τον Ισπανικό Εμφύλιο.

«Ο Νίκος Γκάτσος ίσως είναι ο μόνος που έχει καταφέρει να είναι επίκαιρος έπειτα από 40-50 χρόνια. Σκεφτείτε ότι το “Χάρτινο το φεγγαράκι” είναι τραγούδι του 1947. Πόσα τραγούδια έχουν καταφέρει να ακούγονται έπειτα από σχεδόν 70 χρόνια;»: Ο συγγραφέας Σταύρος Καρτσωνάκης συζητάει με την Εμυ Ντούρου για τον ποιητή με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου του «Νίκος Γκάτσος. Δώστε μου μια ταυτότητα να θυμηθώ ποιος είμαι. Ποίηση και στιχουργική 1931-1991» (εκδόσεις Μετρονόμος).

«Δεν ήθελα να γράψω μια ιστορία για πρόσφυγες, αλλά ο σπόρος της δυστυχίας αυτών των ανθρώπων υπάρχει μέσα μου. Δεν ήθελα να ελαφρύνω στη συνείδηση των παιδιών την πραγματική οδύσσεια που ζουν κάποιοι για να περάσουν απέναντι. Κάποιοι πνίγονται στη θάλασσα, κάποιους τους γυρνάμε πίσω κόβοντας την άγκυρά τους»: η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρία Παπαγιάννη μιλάει με την Αφροδίτη Ερμίδη για τις αλήθειες μικρών και μεγάλων, τις απώλειες και το χωριό Καπετανιανά στην Κρήτη.

Τα «Πεταμένα λεφτά» επιστρέφουν στη μοσυική σκηνή Ορφέας στην Κυψέλη και με την ευκαιρία ο Σπύρος Γραμμένος και ο Κωνσταντίνος Πουλής συζητούν με τον Αντώνη Μποσκοΐτη για την απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση του Ζακ, την κατάσταση των εγχώριων ΜΜΕ και την απρόβλεπτη συνεργασία τους.

«Η οικονομική κρίση μετατρέπεται σε κοινωνική κατάπτωση»: Ο σκηνοθέτης Θανάσης Σαράντος μιλάει με την Ηλέκτρα Ζαργάνη για τον «Αμερικάνικο βούβαλο» του Ντέιβιντ Μάμετ που ανεβαίνει στον Φούρνο και την κατάρρευση του καπιταλιστικού ονείρου.

Ο Δημήτρης Μαμάης Στεφανάκης, δημιουργός και διαχειριστής των περιβαλλοντολογικών ομάδων επιστημόνων και ενεργών πολιτών Cut it Right και Light it Right, γράφει για τις καρατομήσεις και αποκλαδώσεις των δέντρων στην πόλη οι οποίες σε συνδυασμό με τα παντελώς ακατάλληλα λευκά φώτα led οδηγούν σε καταστροφικές συνέπειες για τη χλωρίδα και την πανίδα της πόλης.

Στη στήλη «Θεατρικά & κριτικά» ο Κώστας Ζήσης εκθέτει τις σκέψεις του για την παράσταση «Νίκος Μπελογιάννης – Στο μπόι των ονείρων» του Ανδρέα Ζαφείρη που ανεβαίνει στον Χώρο 2510.

Στη στήλη «New entries» η μουσικός Βανέσσα Κουρτέση μιλάει με την Αφροδίτη Ερμίδη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter