Τα καλύτερα είδη ξηρών καρπών για την υγεία

Τα καλύτερα είδη ξηρών καρπών για την υγεία

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ή θα έχετε διαβάσει πόσο ευεργετική είναι η επίδραση των ξηρών καρπών στην υγεία σας. Αν δεν είστε αλλεργικοί σε αυτούς πρόκειται για μια εστία υγιεινών λιπών, ινών και πρωτεϊνών ενώ εμπεριέχουν θρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν την πείνα και τις καρδιακές παθήσεις.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε πάντως είναι να εντάξετε στη διατροφή σας μια ποικιλία ξηρών καρπών προκειμένου να έχετε το μάξιμουν όφελος από τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του κάθε είδους. Η ιδανική αναλογία είναι περίπου μια χούφτα την ημέρα αρκεί αυτή να αποτελείται από διαφορετικά είδη. Όσο για τις θερμίδες; Δεν χρειάζεται να φοβάστε αν δεν κάνετε υπερβολές.

Για την ακρίβεια, προσπάθησε να δημιουργήσεις μια ποικιλία με τους εξής ξηρούς καρπούς:

Καρύδια

Η τέλεια τροφή για την ψυχική ηρεμία. Μια φετινή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nutrients» έκανε τη διαπίστωση ότι η κατάθλιψη μεταξύ των ανθρώπων που έτρωγαν τα καρύδια ήταν κατά 26% σε σχέση με εκείνους που είχαν μια καθημερινή διατροφή που δεν περιλάμβανε καρύδια. Μπορείτε να τα τρώτε σαν συνοδευτικά του γιαουρτιού σας: ο συνδυασμός δεν είναι απλά υγιεινός αλλά και πεντανόστιμος.

Φιστίκια Αιγίνης

Εντελώς άπαχη τροφή καθώς πρόκειται για ένα είδος ξηρού καρπού που είναι εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες και ταυτόχρονα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Επίσης, τα φυστίκια είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης, τα οποία είναι υπεύθυνα για την καλή όραση, το ζωηρό χρώμα στο δέρμα και την καλή λειτουργία της καρδιάς.

Πεκάν

Από τους ξηρούς καρπούς με το χαμηλότερο ποσοστό υδατανθράκων και με άφθονες φαινολικές ενώσεις σε περιεκτικότητα, πρόκειται για το ιδανικό σνακ μετά από μια έντονη προπόνηση. Είναι επίσης μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές ενός συστατικού που ονομάζεται βήτα-σιτοστερόλη, η οποία βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης.

Πηγή: runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter