Τα κόκκινα δάνεια στη σημερινή ατζέντα κυβέρνησης – θεσμών

Τα κόκκινα δάνεια στη σημερινή ατζέντα κυβέρνησης – θεσμών

Ημέρα των τραπεζών η σημερινή στις συναντήσεις των κυβερνητικών στελεχών με την τρόικα το απόγευμα. 

Στο μενού των επαφών που θα έχουν οι επικεφαλής των θεσμών μπαίνει το ζήτημα των κόκκινων δανείων και το πως θα «καθαρίσουν» οι ισολογισμοί των τραπεζών προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την οικονομία. Η συνάντηση αναμένεται πάντως, ότι θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, αφού η Κομισιόν έχει δώσει το «ok» στο να προχωρήσει το πρόγραμμα «Ηρακλής» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο οποίο θα μπορούσαν να περάσουν 30 δις. Ευρώ, για τα οποία θα δοθούν εγγυήσεις από το μαξιλάρι ρευστότητας, ύψους 9 δις. Ευρώ.

Κατά τα άλλα, κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα επίσκεψης των θεσμών, τόσο οι εκπρόσωποί τους, όσο και το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να συμφώνησαν ότι για φέτος δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό, σε ότι αφορά στον προϋπολογισμό του 20129 και πως είναι πολύ νωρίς να δοθούν εκτιμήσεις για τα μεγέθη και τις τυχόν αποκλίσεις της επόμενης χρονιάς. Σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, που είναι ημερομηνία ορόσημο, θα έχουν κλείσει τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς και εν συνεχεία ο προϋπολογισμός θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο της κυβέρνησης εδράζεται σε ρυθμούς ανάπτυξης του χρόνου, κατ’ αρχήν 2,3% με την προσθήκη επιπλέον 0,7% εφόσον εφαρμοστούν κατά γράμμα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την ΔΕΘ στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι κατά τις χθεσινές συναντήσεις των μελών του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών δεν μπήκαν τα θέματα α) των 120 δόσεων και β) της πάγιας ρύθμισης από 12 που είναι σήμερα σε 24 και με προϋποθέσεις στις 36. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter