Τα κομπρεμί ΝΔ – Λοβέρδου στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ

Τα κομπρεμί ΝΔ – Λοβέρδου στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ

Πλήγμα για τα θεμέλια του ΚΙΝΑΛ θεωρούν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, τη στρατηγική προπαγάνδας «κοντέματος» υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ , με προεκλογικό «πριόνι», δανεισμένο από τη ΝΔ ή από στελέχη που κινούνται στη δεξιά πολυκατοικία. Παράλληλα, όμως, δημιουργούνται τριγμοί και στη ΝΔ.

Είναι βαριά η σκιά που πέφτει πάνω από τη Χαριλάου Τρικούπη και ορατός ο κίνδυνος να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, από τις εξελίξεις για το γαλαζοπράσινο παρασκήνιο πίσω από τις κάλπες του ΚΙΝΑΛ. Υπάρχουν πλέον σαφείς αναφορές με ονόματα και…διευθύνσεις «από ποιον και για ποιον» και όχι απλώς, καταγγελίες για προεκλογική «εκστρατεία» γαλάζιων παραγόντων υπέρ συγκεκριμένου υποψήφιου! Αποκαλυπτικές οι πτυχές που ξεδιπλώνονται μετά την δήλωση του στελέχους της ΝΔ, ιατρού και πανεπιστημιακού Θανάση Γιαννόπουλου ο οποίος όχι απλώς εκφράζει τη στήριξή του στον Ανδρέα Λοβέρδο αλλά δηλώνει ότι θα πάει στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ να τον ψηφίσει. Ενα μέλος της ΝΔ, κατά δήλωσή του, ενημερώνει (tvstar.gr) ότι θα συμμετέχει με ψήφο σε εκλογικές διαδικασίες άλλου κόμματος για να διαλέξει αρχηγό στην αντιπολίτευση…

Το ζήτημα ξεπερνά κατά πολύ τις διενέξεις μικροκομματικού χαρακτήρα, παίρνει σβάρνα και την Πειραιώς με τις εσωκομματικές διαμάχες τάσεων εντός της και μπορεί να δημιουργήσει ρωγμές διχασμού (ή και δημοκρατικής νομιμοποίησης διαδικασιών) στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι παρενέργειες αγγίζουν χρονικά την εκλογή προέδρου του ΚΙΝΑΛ και φτάνουν ως το συνέδριο της παράταξης που θα πραγματοποιηθεί μετά την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Ο προβληματισμός για το ζήτημα του μητρώου και την ανάγκη κατάρτισής του είναι βέβαιο ότι θα τεθεί στο συνέδριο. Μέχρι τότε όμως πρέπει να έχει μείνει όρθια η Χαριλάου Τρικούπη και το επίδικο για τους επιτελείς της είναι να παραμείνει ενωμένη η παράταξη την επόμενη μέρα. Όμως, οι παρενέργειες προκύπτουν πολυεπίπεδα ανάλογα την οπτική που υπάρχει στα επιτελεία των αντιπάλων και ήδη οι αναλύσεις δίνουν και παίρνουν.

Οι εν δυνάμει κίνδυνοι που βλέπουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη στην εσωκομματική αναμέτρηση για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ είναι εκφυλισμός της εκλογικής διαδικασίας και θρυαλλίδα εξελίξεων, με ανοιχτό το «παράθυρο», αμφισβήτησης του αποτελέσματος

Δεν μπορεί κάποιος να εμποδίσει εκλογείς-στελέχη άλλων κομμάτων να έρθουν να ψηφίσουν, επισημαίνει στο Documentonews.gr στελεχος από τα κορυφαία της Χαριλάου Τρικούπη. Όμως, υπογράφουν έντυπο συμμετοχής τους στις εκλογές ως μέλη ή φίλοι του ΚΙΝΑΛ, κάτι που έχει δικαιώματα αλλά και δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. Οσοι το αποφασίσουν, τονίζει, ας ξέρουν ότι τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και όνομα πατρός)-στο πλαίσιο πάντα του κανονιστικού πλαισίου σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο για τα προσωπικά δεδομένα- μπορούν να κοινοποιηθούν π.χ. με ανάρτηση καταλόγου. Και αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή τους δεν γίνεται αβρόχοις ποσί και υπάρχει η δυνατότητα να μην περάσει απαρατήρητη η αθέμιτη…μεταλλαγή, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, ή τοπικά ακόμα και σε αστικές περιοχές, όπου όλοι γνωρίζουν όλους.

Πάντως, η χρησιμοποίηση μιας προπαγάνδας που ενώνει τις πράσινες κάλπες με τη ΝΔ ρίχνει τις «μάσκες» τόσο της Πειραιώς που διατυμπανίζει ότι δεν εμπλέκεται όσο και του επιτελείου Λοβέρδου, λένε στελέχη που αντίκεινται στην υποψηφιότητά του. Θυμίζουν ότι πριν από λίγες ημέρες, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης έλεγε ότι «με έκπληξη ακούσαμε τον κ. Παπανδρέου να μιλάει για εμπλοκή στελεχών της ΝΔ στην εκλογή ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Θα περιμέναμε μεγαλύτερη σοβαρότητα από έναν πρώην πρωθυπουργό». Στο ίδιο μήκος κύματος του “δεν ξέρω” , “δεν είδα”, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Οταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έλεγε για τηλεφωνήματα στελεχών της ΝΔ υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, χωρίς να ονοματίζει, ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντούσε σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις ότι δεν ξέρει περί τίνος μιλά ο Γιώργος Παπανδρέου. Μάλιστα, αργότερα επέχαιρε στην προοπτική να συμμετέχουν ψηφοφόροι άλλων κομμάτων για μαζικότερη εκλογική διαδικασία. Όμως, και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης μιλούσε για προσπάθεια εμπλοκής διαφόρων κέντρων στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και μάλιστα σημείωνε ότι είναι απαράδεκτο να έρθουν να ψηφίσουν μέλη άλλων κομμάτων (προσοχή δεν έλεγε για ψηφοφόρους, κάτι που θεωρεί θεμιτό, αλλά για μέλη). Καταγγελίες είχαν κάνει και ο Χάρης Καστανίδης και ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ για το ζήτημα ο Παύλος Χρηστίδης ανέδειξε σαν αντίδοτο τη συμμετοχή του κόσμου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και των ανθρώπων που αναζητούν νέα πολιτική επιλογή.

Όμως, όλοι ξέρουν ότι έτσι όπως γίνονται οι εκλογές από τη βάση, με ανοιχτές μέχρι την τελευταία στιγμή εγγραφές, και χωρίς μητρώο καθορισμένο, δεν υπάρχουν ουσιαστικοί φραγμοί …

Η δήλωση του Θανάση Γιαννόπουλου που προκάλεσε σάλο στο ΚΙΝΑΛ και δοκίμασε τα…νεύρα και της ΝΔ είναι η εξής: ” Είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και θα πάω να ψηφίσω στις εκλογές για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ τον Ανδρέα Λοβέρδο. Έχουμε Δημοκρατία και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να επιλέξουν και αυτούς που θα κάνουν αντιπολίτευση. Άλλωστε δεν απαγορεύεται από πουθενά, από κανένα καταστατικό, να πάω να ψηφίσω στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Είναι καιρός να δοκιμάσει και κάτι άλλο το κόμμα αυτό. Εγώ επιλέγω τον συνάδελφο, καθηγητή, πανεπιστημιακό Ανδρέα Λοβέρδο.” (Tvstar-22.11.2021).
Ο Θανάσης Γιαννόπουλος είχε νωρίτερα υπογράψει κείμενο πανεπιστημιακών για στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η πολιτική του διαδρομή τα τελευταία χρόνια είχε σκαμπανεβάσματα. Είχε παραιτηθεί από την κομματική του ιδιότητα στη Νέα Δημοκρατία το 2014, επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, είχε προσχωρήσει το 2015 στους Ανεξάρτητους Ελληνες, επανήλθε στη ΝΔ και τώρα δηλώνοντας μέλος της ΝΔ θέλει να παρέμβει στις εξελίξεις στις εσωκομματικές κάλπες της Χαριλάου Τρικούπη ως ψηφοφόρος του ΚΙΝΑΛ!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter