Τα κοράκια της απαλλαγής του Νίκου Γεωργιάδη

Τα κοράκια της απαλλαγής του Νίκου Γεωργιάδη

Αθώο και αδίκως ταλαιπωρημένο παρουσιάζουν οι γνωστοί – άγνωστοι της δημοσιογραφίας τον Νίκο Γεωργιάδη λόγω της παραγραφής του αδικήματος της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων μετά την αναθεώρηση των Κωδίκων από την προηγούμενη κυβέρνηση, φτάνοντας στο σημείο να ψέγουν τον Κ. Βαξεβάνη που δεν παραβρέθηκε στη δίκη εξαιτίας της κηδείας του πατέρα του στη Λέσβο.

Προτάσσοντας τη δήλωση του κατηγορουμένου ενώπιον του Ά Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων, οι ανυπόγραφοι συνήγοροι του Νίκου Γεωργιάδη, που σε 200 λέξεις είχαν «ξεπετάξει» την πρωτόδικη καταδίκη του, καλλιεργούν τη μιντιακή εικόνα του θύματος για τον πρώην στενό συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκη. Μάλιστα, η χαρά της απαλλαγής του πρώην βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ από τα φιλοκυβερνητικά Μέσα είναι τόσο μεγάλη που «αμέλησαν» να στηλιτεύσουν την αναθεώρηση των Κωδίκων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Γιατί σε αυτήν την περίπτωση όχι μόνο θα επισκίαζαν την απαλλαγή του πρωτόδικα καταδικασμένου για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων στη Μολδαβία, αλλά θα έπρεπε να επικρίνουν και την απροθυμία της ΝΔ να τροποποιήσει τη σχετική διάταξη του Ποινικού Κώδικα κατά την τελευταία αναθεώρηση των Κωδίκων, στην οποία την τιμητική τους είχαν οι τραπεζίτες και οι κατηγορούμενοι για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Οι ανώνυμοι συντάκτες της απαλλαγής του Ν. Γεωργιάδη βολεύονται με τις αράδες του λογύδριου που εκστόμισε ο κατηγορούμενος περί της «τρωθείσας τιμής του» χωρίς καν να ψελλίζουν λέξη για όσα ακολούθησαν. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά τη δήλωση του Ν. Γεωργιάδη ενώπιον της έδρας του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία ήθελε να δικαστεί για να αποδειχθεί η αθωότητά του, ο συνήγορός του, Π. Μπιτσαξής, κατέθεσε δύο ενστάσεις, με τη μία να αφορά την παραγραφή του αδικήματος! Ακόμα πιο υποκριτικό ήταν ότι ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε στην αρχή της δήλωσής του ότι οι δικηγόροι του θα θέσουν ζητήματα νομικής φύσεως (σ.σ. δηλαδή την ένσταση παραγραφής του αδικήματος), όμως για να προκύψει η ανάλογη μιντιακή αξιοποίηση έπρεπε να τονίσει πως η εν λόγω δίκη ήταν «σημαντική ευκαιρία» για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπειά του.

Ως προς τους λόγους που οδήγησαν στην παραγραφή του αξιόποινου των πράξεων του Ν. Γεωργιάδη στη Μολδαβία, η εξήγηση βρίσκεται στην αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτή συντελέστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, η παύση της δίωξης του Ν. Γεωργιάδη επήλθε λόγω της συντόμευσης του χρόνου παραγραφής, καθώς πλέον και τα συγκεκριμένα αδικήματα υπάγονται στο κοινό πλαίσιο παραγραφής.

Κοράκια με πληκτρολόγια

Υπάρχει όμως κι άλλη μία πτυχή σε αυτή τη δημοσιογραφική δυσωδία. Υπάρχουν Μέσα που έφτασαν στο σημείο να κριτικάρουν τον εκδότη του Documento επειδή έδωσε το «παρών» στην κηδεία του πατέρα του στη Λέσβο και δεν παραβρέθηκε στη δίκη. Φιλοτεχνημένα ρεπορτάζ με λεπτομέρειες επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε στο Εφετείο Αθηνών ψέγουν την απουσία του Κώστα Βαξεβάνη ασχέτως κι αν γνωστοποιήθηκε ο λόγος απουσίας του στο δικαστήριο και συγκεκριμένα όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου εκφώνησε το όνομά του. Αλλά έτσι κάνουν τα κοράκια που αντί για κάσες σηκώνουν πληκτρολόγια…

Διαβάστε ακόμη: Απαλλάχτηκε λόγω παραγραφής ο Νίκος Γεωργιάδης ελέω… αναθεώρησης Κωδίκων

Διαβάστε ακόμη: Το «φαινόμενο» Νίκος Γεωργιάδης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter