Τα κορίτσια της κάμερας: Η διαδικτυακή βιομηχανία σεξ της Ρουμανίας

Τα κορίτσια της κάμερας: Η διαδικτυακή βιομηχανία σεξ της Ρουμανίας

Οι ζωντανές συνδέσεις μέσω διαδικτυακής κάμερας είναι ο πλέον αναπτυσσόμενος τομέας στην παγκόσμια πορνογραφική βιομηχανία.

Στην Ρουμανία χιλιάδες γυναίκες εργάζονται ως «κορίτσια της κάμερας» είτε μέσα από στούντιο είτε από το σπίτι τους. Είναι μία αγορά που λειτουργεί 24 ώρες καθημερινά, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Η μεγαλύτερη ηλεκτρονική σελίδα με αυτές τις κάμερες είναι το LiveJasmin. Καθημερινά το επισκέπτονται 35 έως 40 εκατομμύρια χρήστες, που αποκαλούνται «μέλη». Πρόκειται για άνδρες κυρίως από χώρες της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Ανά πάσα στιγμή υπάρχουν ζωντανές συνδέσεις με 2.000 μοντέλα, όπως αποκαλούνται τα «κορίτσια της κάμερας». Μόνο το 2016 ο τζίρος της συγκεκριμένης βιομηχανίας έφτασε τα περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην «καρδιά» του Βουκουρεστίου στο πεζοδρόμιο έξω από μία πολυκατοικία μία ομάδα νέων γυναικών καπνίζει, μιλάει και γελάει. Το ενδιαφέρον είναι ότι το βαρύ μακιγιάζ τους, τα ψηλά τακούνια και τα γυαλιστερά, αποκαλυπτικά ρούχα είναι σε αντίθεση με τα καλοκαιρινά ενδύματα των περαστικών.

Μέσα στο κτίριο, το Στούντιο 20 καταλαμβάνει τον πρώτο και τον δεύτερο όροφο. Σαράντα δωμάτια βρίσκονται σε παλιούς, λευκούς διαδρόμους. Οι τοίχοι τους κοσμούνται με εικόνες γυναικών που γδύνονται. Πίσω από την κλειστή πόρτα το μοντέλο βρίσκεται σε απευθείας σύνδεση με διεθνείς πελάτες. Όσο βρίσκεται μόνη στο δωμάτιο η επιχείρηση είναι απολύτως νόμιμη.

Το BBC συνάντησε στο δωμάτιο 8 τη Λάνα. Στο κέντρο βρίσκεται ένα κυκλικό κρεβάτι με μαξιλάρια. Υπάρχει μια ντουλάπα που περιέχει μερικά από τα ρούχα της. «Συνήθως επιλέγω για φορέματα, εσώρουχα ή δερμάτινα», λέει η Λάνα.

Σε μια γωνία του δωματίου υπάρχει μια μεγάλη οθόνη υπολογιστή, μια ακριβή κάμερα και πίσω επαγγελματικός φωτισμός. Δεκάδες χρήστες μπορούν να δουν τη Λάνα στο δωμάτιο της σε απευθείας σύνδεση σε πραγματικό χρόνο μέσω αποκλειστικών ιστοσελίδων ενηλίκων. Αλλά δεν βγάζει χρήματα, μέχρι ένας χρήστης να της ζητήσει να βρεθούν στο διαδικτυακό χώρο μόνο οι δυο τους.

Εργάζεται οκτώ ώρες κάθε ημέρα και καταφέρνει να κερδίζει σχεδόν 4.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή 10 φορές το μέσο μισθό στην Ρουμανία. Ο εργοδότης της Λάνα, το Στούντιο 20 βγάζει επίσης 4.000 ευρώ το μήνα από τις συνεδρίες σε απευθείας σύνδεση. Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται το LiveJasmin, που εκπέμπει το περιεχόμενο του Στούντιο 20 και είναι υπεύθυνο για τη συλλογή πληρωμών από τις πιστωτικές κάρτες των πελατών. Κερδίζει 8.000 ευρώ.

Η Λάνα είναι πτυχιούχος και εργάστηκε στην αγορά ακινήτων μέχρι η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 να βυθίσει σε ύφεση τη Ρουμανία. Τι συμβαίνει όταν μένει μόνη μπροστά στην κάμερα με τον χρήστη;

«Συνήθως πρόκειται για συνομιλία. Μερικές φορές υποδύομαι κάποιο ρόλο και ένα μικρό τμήμα είναι το γυμνό και αυνανισμός», λέει η Λάνα.

Οι χρήστες μερικές φορές προσπαθούν να την οδηγήσουν να κάνει πράγματα που δεν θέλει. Είναι σε θέση, όμως, να έχει το πάνω χέρι. «Είναι στο χέρι σου ως γυναίκα να τους καθοδηγήσεις κι αυτό προσφέρει αρκετό δυναμισμό», σημειώνει η Λάνα.

Το σημαντικό είναι να παραμείνει ο πελάτης όσο το δυνατόν περισσότερα λεπτά στη συνομιλία. Γι’ αυτό το Στούντιο 20 απασχολεί εκπαιδευτές, ψυχολόγους και καθηγητές Αγγλικών. Οι περισσότεροι πελάτες είναι Βορειοαμερικανοί και Ευρωπαίοι, οπότε είναι σημαντικό τα μοντέλα να μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους.

Η δασκάλα Αγγλικών, Άντρια, ξεπερνάει κατά πολύ τις αρμοδιότητες της. «Τους διδάσκω τα φετίχ. Τι είναι το φετίχ. Γιατί κάποιος το έχει. Μελετούμε Φρόιντ, πολλή ψυχολογία και ένα βιβλίο χειρονομιών γιατί οι γυναίκες πρέπει να είναι αισθησιακές, έξυπνες και όμορφες», λέει η Άντρια.

Δεν είναι όλες οι γυναίκες ελεύθερες, όμως, να κάνουν τις επιλογές της Λάνα. Για παράδειγμα η 28χρονη Οάνα, που κατάφερε να ξεφύγει από το πεζοδρόμιο και υποχρεώθηκε σε διαδικτυακή πορνογραφία. Στα 16 της ερωτεύτηκε ένα αγόρι που την έπεισε να συνομιλεί με άνδρες στο διαδίκτυο. «Μου είπε ότι απλά έπρεπε να μιλήσω. Αυτό ήταν όλο. Αλλά ήταν στο δωμάτιο μαζί μου και κάναμε πορνογραφία», λέει η 28χρονη.

Στη Ρουμανία είναι παράνομο ένας άνδρας και μία γυναίκα να κάθονται μαζί μπροστά στην κάμερα. Συνέχισε να εργάζεται ως πόρνη στη Γερμανία, μέχρι που βρήκε το θάρρος να επιστρέψει στο Βουκουρέστι και να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Τώρα δουλεύει στην πρόληψη της πορνείας, συνομιλεί με νέες γυναίκες για τις εμπειρίες της και προσπαθεί να τις πείσει για τον κίνδυνο του διαδικτυακού σεξ.

«Υπάρχουν κορίτσια που σκέφτονται ότι θα παραμείνουν μπροστά στην κάμερα και θα βγάλουν λεφτά. Όλα τα πράγματα που θα κάνουν εκεί θα επηρεάσουν το μυαλό τους και το επόμενο βήμα είναι η πορνεία», παραδέχεται η Οάνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter