Τα (κρυφο)δικά τους παιδιά

Τα (κρυφο)δικά τους παιδιά

Σπάει βιτρίνα στην Ερμού; Η ΝΔ βγάζει ανακοίνωση για τη γενικευμένη ανομία. Δολοφονείται δικηγόρος από τη μαφία της νύχτας; Το συντηρητικό κόμμα βλέπει απειλή για την ασφάλεια. Σκάει γκαζάκι σε τριανταφυλλιά; Το έθνος αναμφίβολα κινδυνεύει.

Καπνίζει ψησταριά στα Εξάρχεια; Στις επάλξεις η επικοινωνιακή ομάδα του κόμματος να ανακοινώσει ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε κεκαυμένο άβατο. Σκοτώνουν μετανάστες, πυρπολούν κοινωνικά στέκια, ανεμίζουν στιλέτα και σβάστικες, πακετάρουν εκρηκτικά, η ΝΔ θυμάται ή τον Μαδούρο ή βουλιάζει στη σιωπή.

Υπάρχει μια πολιτική και αστυνομική παράδοση στην Ελλάδα. Οταν αποκαλύπτεται χαρτί μέσω του οποίου κάποια οργάνωση «Αριστερή μπουρδολογία» απειλεί ότι θα χτυπήσει το σύστημα, οι πάντες μιλούν για τρομοκρατία. Αν πάλι ανακαλυφθεί γιάφκα με όπλα και εκρηκτικά με ιδιοκτήτες φασίστες, έχουμε παράβαση του νόμου για τα όπλα και εκρηκτικά και οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζονται ως σκανδαλιάρηδες της νύχτας και όχι ως απειλή για το σύστημα.

Σε αυτή την παράδοση η ΝΔ μένει σταθερή και αταλάντευτη. Η ομαλότητα, η νομιμότητα και η ολότητα κινδυνεύουν από την τρομοκρατία που αναμφίβολα είναι αριστερή. Το έγραψε άλλωστε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ολοι οι αριστεροί δεν είναι τρομοκράτες αλλά όλοι οι τρομοκράτες είναι αριστεροί». Η ιστορία αποδεικνύει ότι πολλές φορές οι τρομοκράτες είναι ιδεοληπτικοί, ανόητοι, συμπλεγματικοί, προβοκάτορες και φυσικά δεξιοί, είτε το ξέρουν είτε όχι, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην τρομοκρατία που τον βολεύει.

Και τι κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα του όταν η τρομοκρατία εμφανίζεται φαρδιά πλατιά καραδεξιά, ακροδεξιά, φασιστική και τα παιδιά της γνωστά και οικεία; Βγάζει μια ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει την αστυνομία για την επιτυχία και στη συνέχεια υποβαθμίζει τις εξελίξεις βουτώντας το κεφάλι της στην απέραντη σιωπή. Σαν να μην αποκαλύφθηκε ότι ναζιστικοί πυρήνες, απειλή για τη δημοκρατία και τους ανθρώπους, κραδαίνουν τα στιλέτα τους απέναντι στην ομαλότητα και την ασφάλεια που τόσο αγαπάει ο Μητσοτάκης.

Τι είναι αυτό που κάνει τη ΝΔ τόσο μα τόσο αμήχανη μπροστά σε αυτό που αποκαλύπτεται και για το οποίο θα έπρεπε να επιχαίρει ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου; Ακριβώς ό,τι την κάνει αμήχανη όποτε παίρνονται μέτρα για τις offshore εταιρείες και το μαύρο χρήμα. Η συμπάθεια που γεννά η ενοχή της.

Η ΝΔ μπορεί ως δημοκρατικό κόμμα να είναι στον αντίποδα του ναζισμού, αλλά πολλοί άνθρωποί της αισθάνονται τόσο οικεία με την ακροδεξιά και τον ρατσισμό όσο η ψείρα στο μαλλί. Η ανοχή απέναντι σε αυτές τις ομάδες που ήταν ένα συνονθύλευμα από χουντοβασιλικούς, αντιδημοκράτες και κρυφοφασίστες δεν κατάφερε να εξαϋλωθεί μέσα από την πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Αντίθετα, από την εποχή πρωθυπουργίας του Σαμαρά μέχρι και σήμερα αυτές οι ομάδες αποκτούν ηγετικό ρόλο και ιδεολογική πρωτοκαθεδρία. Κινούν και καθοδηγούν το εκλογικό σώμα όχι μόνο σε ακροδεξιές θέσεις, αλλά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση είναι βολική για το χτύπημα του εχθρού (ναι, ο πολιτικός αντίπαλος είναι εχθρός), ακόμη και αν είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Τα ορφανά του Παττακού και παιδιά του Πλεύρη κάνουν επισήμως πολιτική μέσα από τη ΝΔ, διοικούν το κόμμα και σταδιακά το μετατρέπουν σε ένα μόρφωμα που σε λίγο θα θεωρεί τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κομμουνιστή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter