Τα κυβερνητικά φάλτσα και οι γκρίνιες φέρνουν ανασχηματισμό – Στις 12:00 οι ανακοινώσεις – Οι πρώτες πληροφορίες για τις αλλαγές

Τα κυβερνητικά φάλτσα και οι γκρίνιες φέρνουν ανασχηματισμό – Στις 12:00 οι ανακοινώσεις – Οι πρώτες πληροφορίες για τις αλλαγές

Να αλλάξει αφήγημα προσπαθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά το σερί αποτυχών στη διαχείριση της πανδημίας και ιδιαίτερα του δεύτερου κύματος, ανακοινώνοντας το νέο υπουργικό σχήμα στις 12:00 σήμερα, Δευτέρα. 

Αν και η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει με νύχια και με δόντια τις διαρροές περί ανασχηματισμού από πριν τις γιορτές, η ώρα έχει φτάσει πια αφού οι γκρίνιες στο εσωτερικό του γαλάζιου στρατοπέδου και οι συνεχείς αστοχίες των τελευταίων εβδομάδων ως προ τη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων όπως οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, τα νέα μέτρα και η επιστροφή σε σκληρό lockdown, δεν αφήνουν άλλα περιθώρια.

«Ανασχηματισμό κάνει ο πρωθυπουργός όταν εκείνος κρίνει σκόπιμο. Επομένως, ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να πάρει τις αποφάσεις του και να κάνει τις ανακοινώσεις του όπως εκείνος επιθυμεί. Από εκεί και πέρα νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα» δήλωσε την Κυριακή το πρωί στο ΣΚΑΙ ο Στέλιος Πέτσας ενισχύοντας τις φήμες περί άμεσου ανασχηματισμού. 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δεν θα βρίσκεται στο νέο υπουργικό συμβούλιο, ενώ το υπουργείο αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης με αναπληρωτή τον Στέλιο Πέτσα. Υπουργός Αμυνας παραμένει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στο υπουργείο Ενέργειας τη θέση του Κωστή Χατζηδάκη αναλαμβάνει ο Κώστας Σκρέκας ενώ υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Λιβάνιος.

Επίσης κλήθηκε χθες Κυριακή στο Μαξίμου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Άγνωστο είναι αν η επίσκεψη αυτή σχετίζεται με τον ανασχηματισμό, είναι βέβαιο ωστόσο πως βρίσκεται υπό κριτική για την πορεία του εμβολιασμού. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter