Τα λένε ξανά Πούτιν και Ερντογάν – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα της συνάντησης

Τα λένε ξανά Πούτιν και Ερντογάν – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα της συνάντησης

Τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αστάνα. Οι δύο πρόεδροι συναντώνται για τέταρτη φορά, προκειμένου να θέσουν επί τάπητος το ζήτημα της Ουκρανίας κια όχι μόνο.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, δεν αποκλείεται κατά τη συνάντηση να παρουσιάσουν ειρηνευτικές προτάσεις για την Ουκρανία. «Δεν αποκλείω ο Ερντογάν να θίξει ενεργά το ζήτημα αυτό κατά την διάρκεια της συνάντησης. Μας περιμένει λοιπόν μια πολύ ενδιαφέρουσα και ελπίζω, χρήσιμη συζήτηση», δήλωσε σύμβουλος του Πούτιν.

Ο Ερντογάν έχει συναντηθεί με τον Πούτιν τρεις φορές τους τελευταίους τρεις μήνες και έχει τακτικές συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει εδώ και καιρό τις συνομιλίες μεταξύ των δύο ανδρών.

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ζήτησε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας «το συντομότερο δυνατό».

Ο δε πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τίποτα να διαπραγματευτεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος διεκδίκησε την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών τον Σεπτέμβριο, εκτός από εκείνη της Κριμαίας το 2014.

Αντιδρώντας στις δηλώσεις αυτές του Ουκρανού προέδρου ο Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους: «Θα ήθελα να του πω ότι δεν πρέπει ποτέ να λέτε “ποτέ”».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter