Τα λευκά κολάρα στο μαύρο έγκλημα, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το HOTDOC και το Docville

Τα λευκά κολάρα στο μαύρο έγκλημα, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το HOTDOC και το Docville

Αποκάλυψη: Τα λευκά κολάρα στο μαύρο έγκλημα του Σαρωνικού. Πρόσωπα, συμβόλαια, εταιρείες φαντάσματα. Όταν λαθρεμπόριο και επιχειρηματικότητα πλέουν στην ίδια ρότα.

Συνέντευξη Γιώργος Σταθάκης: Τελεσίγραφο του υπουργού ΠΕΝ στην Eldorado Gold. «Τηρήστε τη σύμβαση που υπογράψατε».

Σεισμός Μεξικό: Τα 17 δευτερόλεπτα που απέτρεψαν την χειρότερη καταστροφή. Ο κορυφαίος σεισμολόγος του πανεπιστημίου της Ουψάλα, Ρεϊνίρ Μπέδβαρσον, εξηγεί αποκλειστικά στο Documento, πώς ένα πειραματικό σύστημα σήμανε συναγερμό για τα 7,1 ρίχτερ που συγκλόνισαν το Μεξικό.

-«Ξύπνησε» η ιλαρά στην Ελλάδα. Σε κίνδυνο τα ελληνόπουλα επειδή οι γονείς δεν τα εμβολιάζουν… από άποψη

Κων/νος Καραμανλής ο Γ’. Ε-ε-έρχεται; Ο βουλευτής Σερρών και γιος του Αχιλλέα ετοιμάζεται να βάλει τη δική του σφραγίδα στον χώρο της «λαϊκής κεντροδεξιάς».

Γερμανικές εκλογές: Η κεντρώα αφήγηση που ευνοεί τη Μέρκελ και το φάντασμα των ακροδεξιών.

Συνδικάτο εγκλήματος: Ανατροπή στη δίκη. Νέο στοιχεία αθωώνει τον Παναγιώτη Βλαστό.

Αγορά: Γιατί τα 500ευρα έγιναν… πετσετάκια. Αυξημένος αριθμός χαρτονομισμάτων μεγάλης αξίας κάνει την εμφάνισή του στην κατανάλωση και κυρίως στα ταμεία των σουπερμάρκετ.

Το ΗOTDOC

Αντικομμουνισμός το «εξώγαμο» της ακροδεξιάς, στο HOTDOC που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ένα τεύχος που ξεκαθαρίζει παρανοήσεις και συγχύσεις και λύνει απορίες που προέκυψαν από τον επικοινωνιακό ορυμαγδό περί «Εσθονίας» – και όχι μόνο.

Αποκαλύπτει το ιδεολογικό υπόβαθρο του αντικομμουνισμού και τις βαθύτερες πολιτικές στοχεύσεις. Θυμίζει πως το μένος κατά της Αριστεράς και ο «επαγγελματικός» αντικομμουνισμός προτάσσουν φανταστικούς κινδύνους για να πετύχουν χειροπιαστά πολιτικά αποτελέσματα. Είναι το κινδυνολογικό προκάλυμμα «υπεράσπισης της Δημοκρατίας» με απώτερο στόχο την κατάλυση της. Έτσι γινόταν πάντα. Από Χίτλερ και Πινοσέτ μέχρι Γ. Παπαδόπουλο.

Βγάζει τα «άπλυτα» των οργανώσεων τύπου «Καρφίτσας» που οδήγησαν στη δολοφονία Λαμπράκη και, εξ αντανακλάσεως, στην πτώση Καραμανλή. Φωτίζει το επικερδές επάγγελμα των «σοβιετολόγων» και «Γεωργαλάδων» που μαζί με τα μυστικά κονδύλια, ροκάνισαν και τη Δημοκρατία.

Απευθύνεται – όχι μόνο στον αριστερό πολίτη αλλά –στον δημοκρατικό άνθρωπο που αποσβολωμένος παρακολουθεί το ντελίριο κάποιων εναντίον της Αριστεράς. Και του λέει πως ο αντικομμουνισμός είναι ένα πολύ επικίνδυνο όπλο για να παίζουν ανεύθυνα τα «εξώγαμα» της Ακροδεξιάς.

Επισημαίνει τους κινδύνους που κρύβονται κάτω από τις υστερικές τσιρίδες που επανακάμπτουν εσχάτως στο πολιτικό προσκήνιο.

To Docville

Ο Χαΐνης Δ. Αποστολάκης σε μαθήματα ται τσι, στο Docville που κυκλοφορεί 

Από τον Στιβ ΜακΚουίν και τον Ζαν-Πολ Μπελμοντό στον Κρις Μπέιλ και τον Ράιαν Γκόσλινγκ: πέντε χαρακτήρες του σινεμά που πέρασαν στην ιστορία σαν style icons.

Ο Ντάουντα Κοντέ, δάσκαλος αφρικανικών χωρών από τη Σιέρα Λεόνε, περιγράφει στην Έμυ Ντούρου την περιπέτεια της ζωής που τον οδήγησε από την Αφρική στην Ευρώπη.

Η διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη μιλάει στη Μαρίνα Αγγελάκη για την 6η Μπιενάλε που ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου.

Λίγο προτού ανεβάσει τη νέα του δουλειά «Με δύναμη από την Κηφισιά» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, ο Δημήτρης Καραντζάς εξηγεί, μεταξύ άλλων, στη Στέλλα Χαραμή γιατί τον εκνεύριζε η αλαζονεία των βορείων προαστίων.

Ο Γιάννης ΙΟΝ Παπαϊωάννου αξιολογεί και καταγράφει τις σημαντικότερες συναυλίες του φθινοπώρου.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης μετέτρεψε την κεντρική λαχαναγορά σε συναυλιακό χώρο και το Documento τον ακολούθησε. Η Λαμπρινή Παπαδοπούλου και ο Χρήστος Τερζής κατέγραψαν τις στιγμές της μουσικής πανδαισίας.

Η Μαρίνα Αγγελάκη επισκέφτηκε το Μουσείο Φραπέ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ξεδιαλύνει τους μύθους που συνοδεύουν τον εθνικό μας καφέ.

Ο Αντώνης Φουντής οργίστηκε με τη συνέντευξη-αγιογραφία που έκανε ο Γιώργος Χρονάς στην πρώην εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας» και διατυπώνει 46 ερωτήσεις που θα έπρεπε να της απευθύνει ο εκδότης της «Οδού Πανός», αλλά δεν…

Mαζί και μια συλλεκτική έκδοση 240 σελίδων, από το HOT DOC HISTORY.

Ήρωες και προδότες. Πέντε πρόσωπα που σφράγισαν την κολασμένη περίοδο 1940-1970.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter