Τα ΜΑΤ δεν λύνουν το μεταναστευτικό

Τα ΜΑΤ δεν λύνουν το μεταναστευτικό

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται αυτή την ώρα πρόσωπο με πρόσωπο με τα ψέματά της για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Έχοντας ποτίσει με ρατσιστικό δηλητήριο την ελληνική κοινωνία για να κερδίσει τις εκλογές, βρίσκεται σήμερα σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να διαχειριστεί το πλήθος των μεταναστών-προσφύγων που στέλνει ο Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου πιέζοντας για παροχή βοήθειας την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στη Συρία.

Χωρίς καμία πολιτική, παρά μόνο ψεύτικες υποσχέσεις για αποσυμφόρηση των νησιών του βόρειου Αιγαίου πριν τις εκλογές και προσπάθεια δημιουργίας κλειστών κέντρων, δηλαδή στρατοπέδων συγκέντρωσης, μετά το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε κατάφερε να στρέψει όλους τους κατοίκους των νησιών που στενάζουν από την συνεχή αύξηση των προσφυγικών ροών εναντίων του και να οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου όταν είχε την εντύπωση ότι μπορεί να ασκήσει πολιτική με τα ΜΑΤ και την καταστολή.

Όταν χάνεις μάλιστα και τα ερείσματα στους συμμάχους σου που έχουν κερδηθεί με πολύ κόπο καθώς τριγυρνάς στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θεωρώντας «απομονωμένο τον Ερντογάν» και από το πολυδιαφημισμένο ταξίδι σου στις ΗΠΑ δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα, τότε είναι σίγουρο ότι όχι μόνο δεν μπορείς να διαχειριστείς το πρόβλημα αλλά με τις πράξεις σου το δυναμιτίζεις.

Επιχαίροντας ο τούρκος πρόεδρος καθώς βλέπει την εμφανή αδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απειλεί με εισβολή χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα με την αιτιολογία ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά προς τη Δύση.

Δεν είναι πολιτική να απειλεί ο έλληνας πρωθυπουργός τους κατοίκους των νησιών με τον φόβο ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα σπείρουν κορονοϊό για να καταφέρει να τους πείσει ότι πρέπει να κατασκευαστούν τα κλειστά κέντρα. Ούτε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει χιλιάδες στην Ελλάδα. Γιατί δεν είναι τα κλειστά κέντρα η λύση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή παρά να δεχτεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, αν δεν θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε μια τεράστια καταστροφή.

Να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις επιτάξεις στα νησιά και να κάτσουν όλες οι δυνάμεις γύρω από ένα τραπέζι χωρίς ακροδεξιές ιδεολογικές αγκυλώσεις να βρουν λύση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό χωρίς ΜΑΤ και καταστολή.

Αν δεν θέλει ή δεν μπορεί να πείσει τους υπουργούς τότε πρέπει να γνωρίζει ότι θα φέρει τη χώρα σε εποχές που κανείς δεν θέλει να ξαναζήσει.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter