Τα ΜΑΤ κατέλαβαν το Σύνταγμα: Νέο όργιο καταστολής με ξύλο, «αύρες» και προσαγωγές (Photos/Videos)

Τα ΜΑΤ κατέλαβαν το Σύνταγμα: Νέο όργιο καταστολής με ξύλο, «αύρες» και προσαγωγές (Photos/Videos)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Χρυσοχοΐδης είναι προφανές ότι θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα που μέρα τη μέρα λαμβάνουν αντικυβερνητικά και αντικατασταλτικά χαρακτηριστικά. Σήμερα στις 12 διέλυσαν και πάλι όσους προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον τόπο της νέας συγκέντρωσης στο Σύνταγμα 

Πολλές προσαγωγές έγιναν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, ενώ δεν έλλειψαν ξανά επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και δικηγόρων.

Mε μένος άνδρες της “σκληρής” ομάδας ΔΡΑΣΗ των ένστολων δικυκλιστών της ΕΛΑΣ όρμησαν σε μερικούς διαδηλωτές που “τόλμησαν” να ανοίξουν πανό κοντά στα Public στο Σύνταγμα και τους το άρπαξαν!

Όλο το κέντρο είναι διάσπαρτο με ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ και άλλες ομάδες αστυνομικών, με “αύρες”, ελικόπτερα και drones από αέρος, κι όλα αυτά για μερικές εκατοντάδων ειρηνικών διαδηλωτών. Ειδικά οι “αύρες” πλέον αναδεικνύονται σε δύναμη κρούσης στον τομέα της καταστολής, εκτοξεύοντας νερό σε όποιον διαδηλωτή ή ομάδες διαδηλωτών εντοπίζει! Τουλάχιστον δύο καταγράφηκαν επί των “έργω” ρίχνοντας νερό κατά διαδηλωτών στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου.

Διαβάστε σχετικά:

Πρωτοφανής πρόκληση ΕΛΑΣ: Προσήγαγαν ακόμα και τον Έκτορα Κουφοντίνα (Photos/Video)

H κυβέρνηση επιλέγει την απροκάλυπτη καταστολή φοβούμενη μήπως η οργή του κόσμου για την ανάλγητη στάση της στο θέμα του απεργού πείνας “ξεφύγει” και επεκταθεί στις εγκληματικές ευθύνες της στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας, τον διαρκώς αυξανόμενων θυμάτων από κορονοϊό και της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία.  

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει:

«Την 12.00 ώρα σήμερα (Σάββατο 6 Μαρτίου 2021), με πρωτοβουλία της “συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα” και άλλων συλλόγων, συγκεντρώθηκαν (200) περίπου άτομα στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα της οδού Φιλελλήνων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα, τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.

Στη συνέχεια, ομάδες των συγκεντρωμένων προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα αρχικά της οδού Σταδίου, κατόπιν των οδών Πανεπιστημίου και Ακαδημίας, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Και στις νέες αυτές προσπάθειες, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων.

Οι ομάδες των συγκεντρωμένων αποχώρησαν προς διάφορες κατευθύνσεις την 13.15 ώρα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν (29) άτομα.

Παρακωλύθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σε τμήμα των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου επί 15λεπτο».

Στο Κάτω Χαλάνδρι συνελήφθη στις 11.00 το πρωί μια νεαρή γυναίκα, στην πλατεία Χίου, όπου πραγματοποιείτο συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα, ενώ στο σημείο είναι και η λαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με την επίσημη θέση της αστυνομίας, η γυναίκα κατηγορείται για «βία κατά υπαλλήλου και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης» και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter