Τα μαζεύει ο Σαλμάς: Δεν υπέγραψα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας

Τα μαζεύει ο Σαλμάς: Δεν υπέγραψα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας

Μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από την άρνηση του Μάριου Σαλμά να υπογράψει την πρόταση του κόμματός του για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά υπουργών της κυβέρνησης, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τα μάζεψε με σχετική του δήλωση.

Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Δεν υπέγραψα την πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την 27/2/2018, μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. Με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία».

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία είχε καταθέσει αίτημα σύστασης Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών των Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά την παραπομπή του πρώην υπουργού Υγείας και νυν Ναυτιλίας για τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων κατά το 2015, ζητώντας τη διερεύνηση της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας στην υπηρεσία με αντικείμενο συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 120.000 ευρώ. Μάλιστα, κατά την πρόταση της ΝΔ, στη συγκεκριμένη περίπτωση η ζημία του Δημοσίου ξεπερνά τα 150.000 ευρώ.

Αναφορικά με τον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη, ζητείται η παραπομπή τους με βάση μία ανώνυμη καταγγελία που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία της Novartis. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη καταγγελία, το Δημόσιο υπέστη ζημία 40 εκατ. ευρώ και οι ασφαλισμένοι 100 εκατ. ευρώ από την τιμολόγηση του φαρμάκου το 2016.

Παρά την αντίφαση που θέλει τη ΝΔ να θεωρεί «κουκουλοφόρους» τους προστατευόμενους μάρτυρες και παράλληλα να στηρίζει το αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον Πολάκη – Ξανθού σε μία ανώνυμη καταγγελία, υπάρχει κάτι πιο ενδιαφέρον. Η απόπειρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αλληθωρίσει την κοινή γνώμη από τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis μοιάζει να δημιουργεί περισσότερους πονοκεφάλους στον Κυριάκο Μητσοτάκη από αυτούς που κλήθηκε να λύσει

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter