Τα μαζεύει τώρα η Δόμνα Μιχαηλίδου μετά τις δηλώσεις περί απόλυσης εργαζόμενων που αρνούνται να εμβολιαστούν

Τα μαζεύει τώρα η Δόμνα Μιχαηλίδου μετά τις δηλώσεις περί απόλυσης εργαζόμενων που αρνούνται να εμβολιαστούν

Το ενδεχόμενο απολύσεων για όσους αρνούνται τον εμβολιασμό έθεσε ξεκάθαρα η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του OPEN.

Η υφυπουργός Εργασίας, τόνισε το πρωί πως: «Θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι, «όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν… Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί…».

«Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε κοντά στις δομές. Οι περισσότερες μονάδες διοικήσεις και εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη. Κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των ηλικιωμένων στις δημόσιες δομές έχει εμβολιαστεί μόλις το 43%», σημείωσε η Δ. Μιχαηλίδου και συνεχίζοντας δήλωσε: «Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στη δομή του δεν μπορεί να προσέρχεται».

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, η Δόμνα Μιχαηλίδου έσπευσε να μαζέψει τα όσα είπε περί απολύσεων εργαζομένων  προχωρώντας σε διευκρινήσεις.

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις, ήταν λάθος. Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού, με απόλυση», υποστήριξε.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter