Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο εσωτερικό της ΝΔ και το μαρτύριο της σταγόνας

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο εσωτερικό της ΝΔ και το μαρτύριο της σταγόνας

Όσο και να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει ο πρωθυπουργός τη συζήτηση δείχνοντας προς την κατεύθυνση του κοινού «εχθρού» (βλέπε Documento) η θέασή του συνεχίζει να είναι σταθερά προσανατολισμένη στο εσωτερικό του κόμματός του. Εκεί προφανώς διαβιούν οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοι για τον ίδιο ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται να πιστεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν είναι μόνο ότι παρακολουθούσε το μισό του υπουργικό συμβούλιο αλλά ακόμη και η συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 την περασμένη Δευτέρα είχε αποδέκτες το εσωτερικό της ΝΔ. Σε αυτό απαντούσε όταν έλεγε στον Ν. Χατζηνικολάου ότι ««Προσωπικά δεν πρόκειται να συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις»!

Δεν το λέμε εμείς στο Documento ούτε σε κάποια αντιπολιτευτική εφημερίδα. Το έγραψε η «Καθημερινή» την επόμενη ημέρα της συνέντευξης Μητσοτάκη στο «Θεωρείο» της Τρίτης.

Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συγκεκριμένη τοποθέτησή του φαίνεται πως δεν απευθυνόταν στους πολιτικούς του αντιπάλους, ούτε βέβαια στον ελληνικό λαό αλλά το «μήνυμα» είχε στόχο το εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος αφού η αποκάλυψη του Documento γύρω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων προκάλεσε πανικό στο κυβερνητικό στρατόπεδο με αρκετά στελέχη και συνεργάτες του πρωθυπουργού να ζητούν την άμεση προσφυγή στις κάλπες, με επίκληση της αφόρητης τοξικότητας της πολιτικής ζωής της χώρας.

«Αυτό που απάντησε άμεσα ο Μητσοτάκης ήταν πως όχι μόνο δεν συζητάει τέτοιο σενάριο, αλλά κάλεσε άπαντες να το ξεκόψουν ως πιθανό ενδεχόμενο» έγραψε η «Καθημερινή ».
Ίσως γι αυτό ο κ. Μητσοτάκης θα φυγομαχήσει για μια ακόμη φορά από τη Βουλή αύριο Παρασκευή και δεν θα προσέλθει να απαντήσει στην ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αν κάποια από τα ονόματα όσων υπουργών έγραψε το Documento ότι παρακολουθούνταν με το Predator το ίδιο διάστημα παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Θα ήταν άλλωστε πολύ δύσκολο για τον ίδιο να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση ενώπιων των υπουργών του.

Αλλά ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον κ. Μητσοτάκη. Σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά από αίτημα των 2/5 της Επιτροπής (το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης) αποφασίστηκε η κλήση των Δημητριάδη, Μπίτζιου, Λαβράνου και Ντίλιαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Όσων δηλαδή δεν κάλεσε η κυβερνητική πλειοψηφία στην εξεταστική για τις υποκλοπές.

Μετά από τα παραπάνω και τις αποκαλύψεις του Documento είναι πολλοί εκείνοι εντός της ΝΔ που θεωρούν ότι η κυβερνητική γραμμή άμυνας είναι πλέον αίολη.

Δεν μπορεί για παράδειγμα ο κ. Οικονόμου να ισχυρίζεται ότι επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι «μέσα από τον θεσμικό τρόπο, μέσα από τις θεσμικές λειτουργίες της συντεταγμένης πολιτείας να μην μείνει καμία σκιά γύρω από την υπόθεση αυτή» διότι θεσμική λειτουργία και μάλιστα κορυφαία ήταν η Εξεταστική στη Βουλή με την επίκληση του απόρρητου και θεσμική λειτουργία και μάλιστα κορυφαία είναι η αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το θέμα.

Στην Αξιωματική Αντιπολίτευση πάντως επιμένουν ότι δεν θα προσφέρουν σανίδα σωτηρίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και φυσικά δεν αναφέρονται μόνο στην πρόταση μομφής που δεν έχουν σκοπό να καταθέσουν επί του παρόντος. Με το μαρτύριο της σταγόνας θα τον πάνε μέχρι τις εκλογές εκτός κι αν ορισμένοι εντός της ΝΔ αποφασίσουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εκθέτει άλλο την ιστορία της παράταξης. Αυτό είναι που φοβάται άλλωστε περισσότερο ο πρωθυπουργός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter