Τα ΜΜΕ τον καιρό της πανδημίας στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento το Μεγάλο Σάββατο

Τα ΜΜΕ τον καιρό της πανδημίας στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento το Μεγάλο Σάββατο

«Σε τι κόσµο ζούµε;» αναρωτιέται ο δημοσιογράφος και μεταδιδακτορικός ερευνητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Θωμάς Θ. Σιώμος για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως «η χρήσιµη και αισιόδοξη απάντηση σε αυτό το ερώτηµα είναι ότι ζούµε στον κόσµο που επιλέξαµε να ζούµε. Για να αλλάξουµε αυτό τον κόσµο πρέπει να επιλέξουµε να ζήσουµε την αλλαγή του».

Ο Γιάννης Σκαρπέλος, καθηγητής Οπτικού Πολιτισμού στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, διερευνά τη στάση και τη συμπεριφορά των ΜΜΕ σε συμθήκες όχι πραγματικού πολέμου, αλλά μιας μεταφοράς του πολέμου.

Η Λίζα Τσαλίκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, καταγράφει πώς τα μέσα του εξωτερικού χειρίζονται θέματα που σχετίζονται με τη δημιουργική εκμετάλλευση του χρόνου του εγκλεισμού μας.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Αντώνης Σκαμνάκης εξετάζει τη στάση των μέσων μαζικής ενημέρωσης απέναντι στην υγειονομική κρίση, στις τάσεις συγκέντρωσης στον χώρο τους και στην πολιτική εξουσία.

Ο Λουκάς Καρνής, communications director @ Parachute X Typeroom και editor-in-chief @ Typeroom, γράφει σχετικά με το πώς διαμορφώνεται το τοπίο στα διεθνή ΜΜΕ εξαιτίας της πανδημίας.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζης Νίκος Σμυρναίος ξετυλίγει το νήμα της σκέψης του από την ηγεμονία της τηλεόρασης για να περάσει στα fake news, στις θεωρίες συνωμοσίας και τις online ριζοσπαστικές κοινότητες.

Η δημοσιογράφος και μεταφράστρια Φραγκώ Καράογλαν κάνει ιστορική επικόπηση της σχέσης των ΜΜΕ στην Τουρκία με το καθεστώς του Ερντογάν.

Η δημοσιογράφος Έμυ Ντούρου ανατρέχει στον ελληνικό Τύπο του 1918-19 για να καταγράψει τον τρόπο που οι εφημερίδες κάλυψαν την εξάπλωση της ισπανικής γρίπης στον τόπο μας.

Ο φωτορεπόρτερ και τέως πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριος Λώλος αναφέρει πως «σήμερα όποια διαφορετική φωνή εκτός από την κυρίαρχη ακουστεί να λέει ότι δεν είναι όλα καλώς καμωμένα γίνεται εχθρός του κράτους και της προσπάθειας κατά της επιδημίας».

Επίσης, ο Γιάννης Τριάντης γράφει για «ένα πεύκο μοναχό στη σχισμή του βράχου» ακι αποχαιρετά τον Περικλή Κοροβέση. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter