Τα μπρος πίσω του Μητσοτάκη γελοιοποιούν τον φιλοκυβερνητικό Τύπο

Τα μπρος πίσω του Μητσοτάκη γελοιοποιούν τον φιλοκυβερνητικό Τύπο

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, και συγκεκριμένα στις 27 Ιουνίου, η φιλοκυβερνητική «Καθημερινή» ήταν βέβαιη ότι η πλάστιγγα στο Μαξίμου έχει γείρει υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες και «έβλεπε» μάλιστα ως πιθανότερη ημερομηνία την 18η Σεπτεμβρίου. Κρατούσε βέβαια μια πισινή ότι όλα αυτά θα γίνουν «εφόσον πάρει την απόφαση ο πρωθυπουργός» αλλά όλα τα επιχειρήματα που παρέθετε κατέληγαν στη διαπίστωση ότι «”Η χώρα τον χειμώνα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση” ακούστηκε να λέγεται προσφάτως από στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού σε μια σχετική συζήτηση και τούτο αποτελεί βασικό επιχείρημα για προσφυγή στις κάλπες».

Τώρα όμως και μετά από την τελευταία δέσμευση (;) του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, η πρωινή ναυαρχίδα της συντηρητικής εφημεριδογραφίας έχει γυρίσει το τροπάρι καθώς αποδέχτηκε χωρίς «αστερίσκους» όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή ότι γνωρίζει πως « αυτή τη στιγμή το να οδηγήσουμε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με τη “βόμβα” –το τονίζω– της απλής αναλογικής, με μια απρόβλεπτη Τουρκία απέναντί μας, δεν είναι πράξη εθνικά υπεύθυνη».

Με άλλα λόγια για μια εφημερίδα που θέλει να λέγεται σοβαρή ο παράγοντας «Τουρκία» είναι ένα χαρτί… ταχυδακτυλουργού! Δεν παίζει ρόλο και μάλιστα ούτε καν αναφέρεται όταν η εφημερίδα στηρίζει το «κλίμα Μαξίμου» για πρόωρες εκλογές και αποκτά ρόλο και σημαντικότητα όταν οι «αποφάσεις» (;) του Μαξίμου αποκλείουν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Δεν είναι αυτή όμως η μόνη παλινωδία: Όπως μας πληροφόρησαν, το Μαξίμου, τον Ιούνιο, έβλεπε πρόωρες εκλογές για να υπάρξει «σταθερή κυβέρνηση τον χειμώνα». Και όπως μας… πληροφορούν τώρα δεν γίνονται πρόωρες για να μην υπάρξει αστάθεια και να παραμείνει η τωρινή… σταθερή κυβέρνηση η οποία –σύμφωνα με όσα έγραφαν- θα έκανε πρόωρες για να γίνει το χειμώνα σταθερή!

Γελοιότητες. Και όλα αυτά για να μην πουν ότι οι δημοσκοπήσεις δεν τους βγαίνουν άσχετα με όσα δηλώνουν και να κρύψουν ότι θέλουν πάση θυσία να έχουν τον αποκλειστικό έλεγχο για όσα σχετίζονται με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα κάθε είδους ευρωκονδύλια. Όσο αυτά «παίζονται» και όσο δεν βλέπουν ευνοϊκό δημοσκοπικό «παράθυρο» θα παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους και θα λένε πότε το ένα και πότε το άλλο υποχρεώνοντας τα φιλοκυβερνητικά φύλλα σε συνεχείς παλινωδίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter