Τα μυστικά της αμμουδιάς στο Docville εκτάκτως αυτό το Σάββατο με το Documento

Τα μυστικά της αμμουδιάς στο Docville εκτάκτως αυτό το Σάββατο με το Documento

Επτά συγγραφείς εμπνέονται από το καλοκαίρι. Ο Γιάννης Μόσχος, η Έλενα Χουσνή, ο Ευάγγελος Αυδίκος, ο Παναγιώτης Κολέλης, η Νίκη Τρουλλινού, η Πέλα Σουλτάτου και ο Σταύρος Καρτσωνάκης γράφουν ειδικά για το Documento διηγήματα μικρής φόρμας τα οποία εκτυλίσσονται σε παραλίες.

Ανάπτυξη μιας γειτονιάς προς όφελος των κατοίκων της δεν είναι η μετατροπή της σε διασκεδαστήριο και ξενοδοχειακό τόπο. Η Καθηγήτρια Κοινωνικής και Πολιτικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ξένια Χρυσοχόου γράφει για όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην πλατεία Εξαρχείων. 

«Όταν ξεκίνησα την έρευνα είχα στο μυαλό μου να γράψω για τα βιβλία κάτι αντίστοιχο με τις “Χίλιες και μια νύχτες”». Η Ισπανίδα φιλόλογος και συγγραφέας Ιρένε Βαγέχο βρέθηκε στην Ελλάδα πριν από λίγο καιρό στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία Εν Αθήναις) και μίλησε στην Έμυ Ντούρου για τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και το βιβλίο στη σύγχρονη εποχή με την ευκαιρία της κυκλοφορίας στα ελληνικά του βιβλίου της «Πάπυρος: Η περιπέτεια του βιβλίου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» (εκδόσεις Μεταίχμιο, μτφρ Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη). 

«Πάντοτε οι γυναίκες δεν είναι αυτές που καλούνται να θυσιαστούν; Αυτές σηκώνουν τα μεγαλύτερα βάρη με αφορμή τη μητρότητα, την κοινωνία και τους συζύγους τους». Η Μαρία Πετεβή μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για την «Ιφιγένεια» του Ευριπίδη, τα δεινά του πολέμου και τις αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο λαουτίστας Βασίλης Κώστας, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Epirus Ensemble, γράφει για το ταξίδι από τη Βοστώνη στο Πωγώνι του σχήματος που αποτελείται από 18 διεθνείς μουσικούς με αφορμή τη συναυλία τους στην Ιερά Μονή Βελλάς στις 13 Αυγούστου. 

«Ο άνθρωπος αυτός με τα γυαλιά, το μουστάκι και το καλοσυνάτο χαμόγελο, έμοιαζε περισσότερο με δάσκαλο παρά με δισκογραφικό παράγοντα. Και ήταν δάσκαλος, όχι μόνο για όλους όσοι ασχολούμαστε με το ελληνικό τραγούδι, μα πρωτίστως για τους καλλιτέχνες, με τους οποίους συνεργάστηκε». Ο Αντώνης Μποσκοΐτης γράφει για τον πατριάρχης της ελληνικής δισκογραφίας Γιώργο Μακράκη, ο οποίος έφυγε πριν από λίγες μέρες από τη ζωή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter