«Τα Νέα» και πάλι στα περίπτερα- Το μήνυμα των εργαζομένων

Μετά από πέντε μέρες αποχής «Τα Νέα» επιστρέφουν και πάλι στα περίπτερα δίνοντας ελπίδα στους εργαζομένους του ομίλου. «Οι εφημερίδες είναι τελικά πολύ ανθεκτικές κι ενίοτε αρνούνται να πεθάνουν ή έστω να παραδοθούν στους δυνάστες τους». Με τη φράση αυτή δίπλα από το λογότυπό της επανακυκλοφόρησε σήμερα η εφημερίδα.

Στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας φιλοξενείται το editorial με τον χαρακτηριστικό τίτλο: "Πάλι εδώ" κι ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες της εφημερίδας.

«Οι εφημερίδες είναι τελικά πολύ ανθεκτικές κι ενίοτε αρνούνται να πεθάνουν ή έστω να παραδοθούν στους δυνάστες τους. Όσοι βιάστηκαν να χαρούν για το τέλος μας, ας περιμένουν. Θα έχει πολλούς γύρους αυτός ο αγώνας και προφανώς δεν θα τελειώσει κρυφά.

Μπορεί να χάσαμε για μερικές μέρες το καθημερινό μας ραντεβού μαζί σας, αλλά έστω κι έπειτα από αυτή την περιπέτεια είμαστε πάλι εδώ όπως σας είχαμε υποσχεθεί στο τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, φύλλο της περασμένης Τετάρτης. Η συγκίνηση και η χαρά περισσεύουν αλλά δεν περιττεύουν και με την ευκαιρία θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους χιλιάδες φίλους και αναγνώστες μας.

Οι εξελίξεις φαίνεται πως μας δίνουν το αναγκαίο οξυγόνο (διαβάστε αναλυτικά δίπλα – σ.σ. ρεπορτάζ για την απόφαση του Πρωτοδικείου για τον ΔΟΛ) για να μπορούμε – τόσο Τα Νέα όσο και Το Βήμα και τα υπόλοιπα Μέσα του ΔΟΛ- να κυκλοφορούμε κανονικά όπως συμβαίνει για κοντά εκατό χρόνια τώρα. Μια γενναία αλλά πρωτίστως λογική και νόμιμη δικαστική απόφαση απελευθερώνει πόρους από τα δικά μας έσοδα για να εξυπηρετηθούν οι βασικές μας ανάγκες. Οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι στέκονται με αξιοπρέπεια στον ρόλο τους, υπερασπιζόμενοι το αγαθό της ενημέρωσης και την ανεξαρτησία του επαγγέλματος. Άλλωστε από την κυκλοφορία που φέρει έσοδα και δεν παράγει ζημίες ουδείς πρόκειται να χάσει και αυτό το ξέρουν καλά οι επαΐοντες περί τα οικονομικά τραπεζίτες και λοιποί εμπλεκόμενοι.

Μια μικρή νίκη χθες, μια μεγάλη χαρά σήμερα, μπορεί να κάνουν το θαύμα τους. Είναι και στο χέρι σας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.