Τα «Νέα» προαναγγέλλουν δημοσίευμα των New York Times για εμπλοκή Γεωργιάδη σε υπόθεση δωροδοκίας

Τα «Νέα» προαναγγέλλουν δημοσίευμα των New York Times για εμπλοκή Γεωργιάδη σε υπόθεση δωροδοκίας

Για εμπλοκή του Άδωνη Γεωργιάδη σε υπόθεση διαφθοράς και δωροδοκίας με διεθνείς διαστάσεις, κάνει λόγο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ». Συγκεκριμένα η εφημερίδα, προαναγγέλλει δημοσιογραφική έρευνα των New York Times, που αφορά την παρακολούθηση της κινεζικής εταιρείας Huawei για λογαριασμό των ΗΠΑ, από λιθουανούς πράκτορες αλλά και τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ευρώπη. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι Λιθουανοί πράκτορες, ενημέρωσαν την ελληνική κυβέρνηση ότι πιθανόν να εμπλέκεται ο Άδωνης Γεωργιάδης σε δωροδοκία για να ευνοήσει την θέση της Huawei στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από την έρευνα προκύπτει ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, ο αδελφός του Αδωνη έλαβε ως δώρο από την εδώ αντιπροσωπεία της Huawei ένα λάπτοπ, και πως τον επόμενο μήνα, τον Οκτώβριο, ο ίδιος ο Αδωνης ζήτησε υποτίθεται για λογαριασμό μιας τηλεπαρουσιάστριας ένα τηλέφωνο και ένα λάπτοπ.

Τι ισχυρίζεται ο Γεωργιάδης

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Άδωνης Γεωργιάδης υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του καμία σύμβαση δεν υπέγραψε με την Huawei.

Για τα τρία laptop και το «έξυπνο» ρολόι, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει ότι τα αγόρασε και έχει και τις αποδείξεις. Οι ΝΥΤ, σύμφωνα πάντα, με την εφημερίδα, θα αναφέρουν ότι ο τότε υπουργός Ανάπτυξης επισκέφτηκε προεκλογικά τα γραφεία της Huawei στην οδό Μιχαλακοπούλου, και συνομίλησε με υπαλλήλους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter