Τα νοικοκυριά σκέφτονται και πάλι την αποταμίευση

Αν κάτι μπορεί να κρατήσει κανείς από την έκθεση του ΙΟΒΕ, είναι ότι τα νοικοκυριά σκέφτονται και πάλι την αποταμίευση.

Πρόκειται όμως, για μια διαδικασία που δεν ξεκίνησε μετά τις εκλογές, διότι τον Μάιο, όπου και τα διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος επέστρεψαν στις τράπεζες περί το 1,5 δις. ευρώ σε καταθέσεις. Και τότε δεν είχαμε Ν.Δ…

Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΟΒΕ, το οικονομικό κλίμα έχει ανέβει τον Ιούλιο στις 105,3 μονάδες από 101 τον Ιούνιο επίδοση που είναι η υψηλότερη από τον Μάρτιο του 2008. Επίσης, η καταναλωτική εμπιστοσύνη φθάνει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών περίπου. Στην Καταναλωτική Εμπιστοσύνη δε, οι προβλέψεις των νοικοκυριών για την οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους βελτιώνονται, ενώ βελτιώνεται και η πρόθεση για αποταμίευση, όπως επίσης και οι προβλέψεις για την ανεργία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.