Υπό την προεδρία Δραγασάκη

Τα νομοσχέδια για την παιδεία και του Υπ. Εργασίας αύριο επί τάπητος στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής

Τα νομοσχέδια των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας θα βρεθούν στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), που συνεδριάζει αύριο Πέμπτη στις 10.00 το πρωί υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Η συνεδρίαση έρχεται σε συνέχεια των επαφών που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χθες με τους υπουργούς Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Στην ατζέντα βρίσκονται το προωθούμενο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας καθώς και οι δράσεις και ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και των μεταρρυθμίσεων στη Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το ΚΥΣΚΟΙΠ θα εξετάσει τις ρυθμίσεις και τις παρεμβάσεις των δυο υπουργείων οι οποίες απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων (εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, κ.ά.).

Τα παραπάνω εντάσσονται, συνολικότερα, στις βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει το ΚΥΣΚΟΙΠ για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και αφορούν στην κατοχύρωση και ενίσχυση κοινωνικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στη βελτίωση της σχέσης κράτους-πολίτη, στη νομοθέτηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και τομών καθώς και στη συμμετοχή της κοινωνίας στη χάραξη πολιτικών και στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τους

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.