Τα ντέρμπι έκαψαν τον ΠΑΟΚ, γκέλες στα εύκολα ο Ολυμπιακός

Τα ντέρμπι έκαψαν τον ΠΑΟΚ, γκέλες στα εύκολα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του στην Τούμπα απέκτησε ένα σημαντικό προβάδισμα 5 βαθμών από τον βασικό ανταγωνιστή του για τον τίτλο, τον ΠΑΟΚ και πάει με αέρα 5 βαθμών στην αυλαία της κανονικής περιόδου, όπου λογικά και θα παραμείνει αυτή η διαφορά ενόψει πλέι οφ, αφού οι μεν «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον Παναιτωλικό, ο δε «δικέφαλος» στην Ξάνθη, όπου έχει πολύ καλή παράδοση.

Αν ρίξουμε μια ματιά στο τι έκαναν οι δύο ομάδες στην κανονική περίοδο θα διαπιστώσουμε δύο πολύ σημαντικά πράγματα: ο Ολυμπιακός την «πάτησε» σε εύκολα θεωρητικά ματς και εντυπωσίασε στα δύσκολα, δηλαδή στα ντέρμπι με τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, δεν έχασε τζάμπα βαθμούς με τις μικρομεσαίες ομάδες, αλλά τον έκαψαν τα ντέρμπι, όπου στα παιχνίδια με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Αρη, πέτυχε μόλις μια νίκη!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχασε τζάμπα βαθμούς στην Ξάνθη (1-1), στη Νέα Σμύρνη (1-1 με τον ουραγό Πανιώνιο) και στον Βόλο (0-0 με τον ΝΠΣ). Όμως με τις πέντε ομάδες που τον ακολουθούν ήταν εντυπωσιακός. Με επτά νίκες και τρείς ισοπαλίες και τέρματα 15-6!

Ο ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο, κέρδισε μόλις ένα ντέρμπι από τα οκτώ, ενώ κέρδισε δύο φορές τον 6ο ΟΦΗ! Το μοναδικό ντέρμπι που κέρδισε ήταν στις 12 Ιανουαρίου στην Τούμπας, 1-0 επί της ΑΕΚ με αμφισβητούμενο πέναλτι του Βιεϊρίνια. Στα υπόλοιπα επτά είχε μία ισοπαλία και μια ήττα από τον Ολυμπιακό, μια ισοπαλία και μία ήττα από τον Παναθηναϊκό, μια ισοπαλία και μία ήττα από τον Άρη και μια ισοπαλία με την ΑΕΚ. Σε αυτά τα οκτώ ματς είχε 10-14 γκολ…

Η βαθμολογία των ντέρμπι:

1.Ολυμπιακός 18 βαθμοί

2.Παναθηναϊκός 9 βαθμοί

3.ΑΕΚ 9 βαθμοί

4.ΑΡΗΣ 9 βαθμοί

5.ΠΑΟΚ 7 βαθμοί

Η βαθμολογία των έξι πρώτων:

1.Ολυμπιακός 24 βαθμούς

2.ΠΑΟΚ 13 βαθμοί

3.ΑΕΚ 12 βαθμοί

4.ΟΦΗ 11 βαθμοί

5.Παναθηναϊκός 10 βαθμοί

6.Αρης 10 βαθμοί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter