Τα όπλα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να έρθει η ανατροπή

Τα όπλα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να έρθει η ανατροπή

Στον δρόμο προς την ευρωκάλπη η Κουμουνδούρου επικεντρώνεται σε οικονομία και Δικαιοσύνη, καθώς και στην αποδόμηση της «γαλάζιας» προπαγάνδας

Ανεβάζουν στροφές οι μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου, οι οποίες, όπως λένε από την Κουμουνδούρου, μπορούν να αποτελέσουν το πρώτο βήμα για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Το Οργανωτικό Γραφείο είναι σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να τυπωθούν τα φυλλάδια και να στηθούν τα προεκλογικά περίπτερα σε μικρά και μεγάλα αστικά κέντρα. Εχουν τυπωθεί ψηφοδέλτια, συγκροτούνται εκλογικές επιτροπές σε κάθε νομαρχιακή και προετοιμάζεται η ομάδα των εκλογικών αντιπροσώπων.

Την ίδια ώρα η Πολιτική Γραμματεία σε συνεννόηση με το Οργανωτικό, τις νομαρχιακές και τους υποψήφιους κανονίζει προεκλογικές εκδηλώσεις κυριολεκτικά σε όλη τη χώρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την περιοδεία του στο Αιγαίο βρίσκεται στην Κέρκυρα. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα περιοδεύσει στην Ηπειρο, ενώ στο πρόγραμμα εντάσσεται και επίσκεψη στη Θράκη με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης της περιοχής.

Τόσο ο Στέφ. Κασσελάκης όσο και οι υποψήφιοι θα οργώσουν ολόκληρη την Ελλάδα. Στην προεκλογική μάχη έχουν μπει και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη, όπως ο συντονιστής του Οργανωτικού Γιάννης Βουλγαράκης, ο οποίος έχει επισκεφθεί οργανώσεις στην Αττική, στα Γιάννενα και στην Κρήτη.

«Να αποδείξει με ποιον είναι ο Μητσοτάκης»

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) φέτος θα στρώσουμε το ακριβότερο πασχαλινό τραπέζι των τελευταίων ετών. «Να αποδείξει ο Μητσοτάκης αν είναι με την κοινωνία ή με τους κερδοσκόπους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταθέτει έντεκα προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνουν πλαφόν στο κέρδος σε τρόφιμα, βιομηχανικά αγαθά, αγροεφόδια, ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα, επιβολή έκτακτης εισφοράς στα πλεονάζοντα κέρδη των τραπεζών, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, μηδενισμό του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά (κρέας, γάλα, μέλι κ.ά.), γενική μείωση του ΦΠΑ, στήριξη των αγροτών, μείωση του κόστους της κάρτας απεριορίστων διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ισχυροποίηση του μηχανισμού επιβολής προστίμων για φαινόμενα αισχροκέρδειας και δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου παραβατών προς αποκλεισμό από δημόσιους διαγωνισμούς.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν πολύ καλά πως μεγάλη μερίδα των πολιτών ψηφίζει… με βάση την τσέπη της. Ολα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις προτάσεις για τη μείωση της φορολογίας, δείχνουν την ξεκάθαρη στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί τόσο στους ανθρώπους της εργασίας και τους συνταξιούχους όσο και στη λεγόμενη μεσαία τάξη, η οποία στο παρελθόν είχε γυρίσει την πλάτη στο κόμμα.

«Είσαι μικρομεσαίος; Αυτοαπασχολούμενος; Ελεύθερος επαγγελματίας; Εμπορος; Πλησιάζει η ώρα των φορολογικών δηλώσεων. Θα μου πεις “θα την κάνω αργότερα”. Ναι, αλλά θα σου πω ότι στις 9 Ιουνίου ψηφίζεις. Να, λοιπόν, μια πρόταση. Πάρε τηλέφωνο τον λογιστή σου πριν ψηφίσεις. Μάθε ακριβώς πόσο παραπάνω θα πληρώσεις με το νέο φορολογικό Χατζηδάκη – Μητσοτάκη. Γιατί όπως λένε… μετά την απομάκρυνση από το ταμείο και την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά σε μήνυμά του ο τομεάρχης Οικονομίας Νίκος Παππάς.

Ξεκάθαρο μήνυμα στον προοδευτικό κόσμο

«Ο εναγκαλισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα ακροδεξιά στοιχεία, την ανομία, τη συγκάλυψη και η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης έχoυν οδηγήσει σε πλήρη απορρύθμιση τη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής» τόνισε ο Στέφ. Κασσελάκης, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στους προοδευτικούς πολίτες ενόψει των ευρωεκλογών.

«Ατιμωρησία στα Τέμπη με όργιο συγκάλυψης. Ατιμωρησία στο Μάτι με κακουργήματα που βαφτίστηκαν πλημμελήματα. Ατιμωρησία τώρα και στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Αυτή η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει. Και σας υπόσχομαι ότι θ’ αλλάξει» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σύνθημα «Δικαιοσύνη παντού» πρωταγωνίστησε πέρυσι στον προεκλογικό αγώνα του Αλέξη Τσίπρα και φαίνεται ότι και ο Στέφ. Κασσελάκης επιθυμεί να δώσει έμφαση στον συγκεκριμένο τομέα. Αλλωστε τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι η πλειονότητα της κοινωνίας δεν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη και είναι προφανές πως στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να φέρουν αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τα ψέματα της ΝΔ

Μπορεί στην Κουμουνδούρου να βλέπουν αναβίωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου με τη συμμετοχή και των προοδευτικών κομμάτων, όμως βασικός αντίπαλος παραμένει η κυβερνώσα Δεξιά. Στο στόχαστρο μπαίνουν τόσο τα ψέματα της «γαλάζιας» παράταξης όσο και πολιτικά στελέχη της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ρητορική του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη ότι οι εμπλεκόμενοι στο Μάτι δικάστηκαν με τις ευμενέστερες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ. Πληρωμένη απάντηση του έδωσε η Βούλα Κεχαγιά: «Η εξαγορά της ποινής, που καταργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε με τον νόμο 5090/2024 από τον κ. Φλωρίδη που συνεχίζει να ψεύδεται. Τώρα οι υπεύθυνοι θα ήταν φυλακή».

Αλλο παράδειγμα αποτελούν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου… ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ειδική αναφορά τις προηγούμενες μέρες έγινε για τις απαράδεκτες δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου οι οποίες δικαιολογούν τις γυναικοκτονίες, για τις ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη, για την υποψήφια ευρωβουλεύτρια Βίκυ Φλέσσα η οποία ισχυρίστηκε πως για τα Τέμπη «φταίμε όλοι μας», για την Ελεονώρα Μελέτη, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί «υμνήτρια του Κασιδιάρη», αλλά και για τον Γιώργο Αυτιά ο οποίος πορεύεται προεκλογικά με το σύνθημα «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια».

Διαβάστε επίσης

Γάζα: Ακαρπες για την ώρα οι συνομιλίες στο Κάιρο – Νέοι βομβαρδισμοί, δεκάδες νεκροί στη Ράφα

Γάζα: Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου του Ισραήλ εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο (Videos)

Η λαγνεία του κέντρου

Καιρός – Πάσχα: Περιορίζεται η αστάθεια – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές (Χάρτες)

Δουλειά ως τα 70 με συντάξεις πείνας – Δυστοπικό το μέλλον για το ασφαλιστικό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter