Τα όσπρια κερδίζουν τη… μάχη κατά του λίπους!

Επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν πως τα φασόλια, τα ρεβίθια και οι φακές μπορεί να οδηγήσουν σε καλύτερη διαχείριση και απώλεια βάρους. 

Τα όσπρια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και μπορούν να καταναλωθούν σε αντικατάσταση της πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης ή των «κακών» λιπαρών οξέων ενός γεύματος.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση εννέα κλινικών μελετών, από την οποία προέκυψε ότι άτομα που κατανάλωναν καθημερινά 130-160 γραμμάρια οσπρίων, είχαν υψηλότερο αίσθημα κορεσμού κατά 31% σε σύγκριση με τα άτομα της ομάδας ελέγχου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Runnfun

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.