Τα «πάνω κάτω» στο Μαξίμου από τον Μιθριδάτη – Φοβούνται «τσουνάμι»

Τα «πάνω κάτω» στο Μαξίμου από τον Μιθριδάτη – Φοβούνται «τσουνάμι»

Οχυρωμένοι πίσω από τις λίστες Πέτσα και τις διασυνδέσεις με τα ΜΜΕ και τους επιχειρηματίες εδώ και καιρό το Μέγαρο Μαξίμου αισθανόταν ισχυρό, έχοντας την «ενημέρωση» – δηλαδή την προπαγάνδα – στο τσεπάκι του.

Μόνον που τώρα το δριμύ «κατηγορώ» από τον γνωστό ράπερ, Μιθριδάτη (πρώην μέλος του γκρουπ «Ημισκούμπρια») κατά της κυβέρνησης όπου δεν κάνει καμία «οικονομία» και βγάζει τα άπλυτα της κυβέρνησης στη φόρα και μάλιστα «εύπεπτα» μακριά από τη γλώσσα των πολιτικών και σε ρυθμούς hip hop, τους έφερε τα πάνω-κάτω.

Και αυτό γιατί η ανταπόκριση της νεολαίας (κυρίως) ήταν άμεση, με το hashtag στο twitter να παίζει στις κορυφαίες θέσεις και το τραγούδι-καταγγελία στο youtube να πλησιάζει πλέον τις 300.000 views.

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι ειδικοί επικοινωνιολόγοι και «σοσιαλμιντιάδες» βλέπουν μια δυναμική στο μέσο που θα μπορούσε να επηρεάσει ανεπιστρεπτί τη νεολαία που ούτως ή άλλως και κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν την είχαν (ούτε την έχουν) στο τσεπάκι τους.

Το τραγούδι μάλιστα είναι μεγάλης διάρκειας, κάπου 13 λεπτά, κάτι το οποίο θεωρητικά θα ήταν αρνητικό, αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Έτσι όπως μαθαίνουμε το τραγούδι θεωρείται απειλή, με τον αντιπολιτευτικό λόγο να περνάει στους νέους μέσω καταγγελίας και ρυθμού ενώ διατίθεται από πλατφόρμα που δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί «πολιτικά» ή «κυβερνητικά»

Και δεν είναι μόνον αυτό που φοβούνται. Φοβούνται ακόμα πως άλλοι καλλιτέχνες, δυσαρεστημένοι ιδιαίτερα από την αντιμετώπιση της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της κρίσης θα τον μιμηθούν και θα πολλαπλασιαστούν τα αντιπολιτευτικά τραγούδια, προκαλώντας στην κυριολεξία αντικυβερνητικό τσουνάμι που δεν θα μπορούν να ανατρέψουν…

Διαβάστε περισσότερα και ακούστε το ΕΔΩ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter