Τα πάντα για την Λιουμπόβ Ποπόβα στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento της Κυριακής

Τα πάντα για την Λιουμπόβ Ποπόβα στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento της Κυριακής

Στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento αυτή την Κυριακή

Η μεγάλη έκθεση για τη σημαντική εκπρόσωπο της ρωσικής τέχνης των αρχών του 20ού αιώνα Λιουμπόβ Ποπόβα που παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη περιλαμβάνει το σύνολο των έργων και του αρχειακού υλικού της Ποπόβα από τη Συλλογή Κωστάκη που κατέχει το μουσείο. Για την έκθεση μιλούν στη Μαρίνα Αγγελάκη η διευθύντρια του μουσείου Μαρία Τσαντσάνογλου και η επικεφαλής του Συλλόγου Υποστηρικτών του μουσείου και πρόεδρος του Heritage Foundation Κριστίνα Κρασνιάνσκαγια.

Ο βραβευμένος με βραβείο Χορν ηθοποιός Γιάννης Νιάρρος μιλάει στην Εμυ Ντούρου με αφορμή τη stand-up παράσταση με τίτλο «Life before Grammy’s» στην οποία πρωταγωνιστεί και επισημαίνει ότι τον κουράζει το γεγονός πως «μένουμε μόνο στα αστεία για την Ελληνίδα μάνα».

Μια έκδοση, ογδόντα τέσσερις μαρτυρίες για το γεγονός-τομή στη σύγχρονη ιστορία του τόπου, ένας ιστορικός που αποτιμά με ψυχραιμία την εξέγερση. Ο Ιάσονας Χανδρινός σε συνέντευξή του στους Θανάση Καραμπάτσο και Παναγιώτη Φρούντζο τονίζει πώς «η κοίτη των διχασμών της εποχής του Πολυτεχνείου δεν μπαζώθηκε πλήρως».

Η βραβευμένη σκηνοθέτρια Εύα Στεφανή, από τα τιμώμενα πρόσωπα του 10ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, έχει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα να πει γύρω από τα όρια και τη σημασία της κινηματογραφικής τέχνης, στη συνέντευξη της που έδωσε στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη.

Αναφορά στον επιδραστικό Ούγγρο μαρξιστή φιλόσοφο και λογοτεχνικό κριτικό του 20ού αιώνα Γκέοργκ Λούκατς και τη διανοητική διαδρομή του με αφορμή μια νέα έκδοση. Το κείμενο υπογράφει ο Χρήστος Κεφαλής.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του 32ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, Νίνος Φένεκ Μικελίδης γράφει αποκλειστικά στο Documento σχετικά με το αφιέρωμα που έχει τίτλο «Φιλμ νουάρ στο ελληνικό σινεμά».

Η Βιέννη είναι κόκκινη. Μια έκθεση στην αυστριακή πρωτεύουσα αναδεικνύει το άγνωστο σοσιαλιστικό παρελθόν της. Το κείμενο υπογράφει ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Νίκος Θεοδοσίου.

Αποκλειστική προδημοσίευση της αυτοβιογραφίας του Γιώργου Μαργαρίτη μέσα από την πένα του Κώστα Μπαλαχούτη, με τίτλο «Της ζωής του το πεντάγραμμο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter