Τα πάνω – κάτω φέρνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογηρου στις φυλακές Κορυδαλλού

Τα πάνω – κάτω φέρνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογηρου στις φυλακές Κορυδαλλού

-Ενισχύει τις φυλακές με νέο προσωπικό ενώ λαμβάνονται και μια σειρά μέτρων που στοχεύουν στην θωράκιση της ασφάλειας μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο κ. Καλογήρου προχώρησε σε μια σειρά επαφών με στόχευση την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας μέσα στον Κορυδαλλό, μετά από τις δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χθες με αφορμή τη δολοφονία Αλβανού κρατουμένου.

Οι συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού – Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ε. Φυτράκη με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων στελεχών, και θέμα την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια του Καταστήματος και σκοπό την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των κρατουμένων και των υπαλλήλων και την αποτροπή αποδράσεων ή εν γένει έκνομων ενεργειών. Μετά από ενημέρωση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου αποφασίστηκε η ενίσχυση του προσωπικού, με επιστροφή αποσπασμένων υπαλλήλων και επιτάχυνση της επιλογής και τοποθέτησης των νέων από το ΑΣΕΠ, ο εμπλουτισμός του τεχνικού εξοπλισμού ασφαλείας, η πύκνωση και ενίσχυση των αποτρεπτικών μέτρων απόδρασης, η τοποθέτηση εσωτερικών μηχανισμών ελέγχου, η σταθερή και πλήρης στελέχωση των θέσεων φρούρησης και, τέλος, η συχνή (τακτική και έκτακτη) διενέργεια ερευνών στους χώρους κράτησης. Ο κ. Καλογήρου σε επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό ζήτησε τη συνδρομή του για την εξασφάλιση σταθερών χώρων νοσηλείας των ασθενών κρατουμένων ενώ, επιπλέον, σε επικοινωνία με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρ. Ανδρικόπουλο ζήτησε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην εξωτερική φρούρηση του Καταστήματος.

Σε σχέση με τη χθεσινή θανατηφόρα επίθεση σε κρατούμενο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ότι δράστης και θύμα ήταν στον ίδιο θάλαμο και συνεπώς δεν είχε καμιά σημασία αν η πόρτα ήταν κλειστή ή όχι. Η χθεσινή ανακοίνωση ομάδας σωφρονιστικών, συνεχίζει η επίμαχη ανακοίνωση, είναι αναληθής, στοχοποιεί τον Γ. Γρ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και στοχεύει το κράτος δικαίου, τον ανθρωπισμό και την προσπάθεια όλων των εργαζομένων στο χώρο της φυλακής. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter