Τα… Πετσόπουλα της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για τις λίστες Πέτσα

Τα… Πετσόπουλα της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για τις λίστες Πέτσα

Στο κατασκεύασμα περί διασποράς μηνυμάτων κατά του κορονοϊού από το Documento καταφεύγουν συγκεκριμένα μέλη της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή προκειμένου να δικαιολογήσουν τον αποκλεισμό της εφημερίδας από τις καμπάνιες κατά της πανδημίας.

Αναπαράγοντας τις συκοφαντίες του υπουργού που συνέδεσε το επώνυμό του με τις λίστες χειραγώγησης της κοινής γνώμης και επιβράβευσης των φιλοκυβερνητικών Μέσων, οι βουλευτές της πλειοψηφίας, Ανδρέας Νικολακόπουλος και Γιάννης Μελάς, προσπάθησαν να παρουσιάσουν τη ψευδή εικόνα ότι το Documento προχωρούσε σε δημοσιεύματα κατά του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ο Αν. Νικολακόπουλος έθεσε το ερώτημα στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και μάρτυρα της Επιτροπής εάν αποτελεί κριτήριο συμμετοχής ή μη ενός Μέσου σε μια καμπάνια το γεγονός ότι «έχει φιλοξενήσει κάποιες θέσεις που είναι αντίθετες με το μήνυμα της διαφήμισης». «Πρέπει να μπαίνει και ένα τέτοιο κριτήριο με σκοπό το μήνυμα να φτάσει καθαρό εκεί που πρέπει;», ήταν το ερώτημα του βουλευτή της ΝΔ που «φωτογράφιζε» με συκοφαντικούς όρους την εφημερίδααφού το Documento είναι η μόνη εφημερίδα πανελλαδικής εμβέλειας που αποκλείστηκε και οι εν λόγω ψευδείς ισχυρισμοί ήταν η ύστατη υπερασπιστική γραμμή του Στέλιου Πέτσα.

Αντί η Μαρία Αντωνιάδου να ζητήσει από τον βουλευτή να αποδείξει τα λεγόμενά του για να υπερασπιστεί τους συναδέλφους της που εμμέσως ο βουλευτής προσπαθεί να βαφτίσει ως αρνητές του κορονοϊού, αρκέστηκε να πει πως όταν υπάρχει μία εκστρατεία ενημέρωσης «πρέπει να σε ενδιαφέρουν πάρα πολύ και αυτοί που έχουν διαφορετική γνώμη». «Άρα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έπρεπε να εξαιρεθεί…» είπε γενικά και αόριστα η κ. Αντωνιάδου.

Μάλιστα, ο κ. Νικολακόπουλος προσπάθησε να αποδώσει μία ακόμα αιτία αποκλεισμού, πέφτοντας στην παγίδα που ο ίδιος προσπάθησε να στήσει. Επικαλέστηκε τη μη δημοσίευση δημοσίευση της κυκλοφορίας ως αιτία αποκλεισμού, με την αναφορά να σχετίζεται και πάλι με το Documento. Δυστυχώς για τον «γαλάζιο» βουλευτή Ηλείας, την ίδια πρακτική ακολουθούν οι εφημερίδες Real News, Καθημερινή και Δημοκρατία -οι οποίες συμμετείχαν στις καμπάνιες- ως ένδειξη διαμαρτυρίας του μονοπωλίου στη διανομή του Τύπου από το πρακτορείο «Άργος» συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ίδια γραμμή συκοφαντίας από τον Μελά

Τη σκυτάλη της λασπολογίας πήρε ο βουλευτής Α΄ Πειραιά με τη ΝΔ, η ασυλία του οποίου ήρθη τον Οκτώβριο του 2020 για τη μη έκδοση απόφασης για τη διακοπή λειτουργίας swingers club στον Πειραιά την περίοδο που διατελούσε αντιδήμαρχος Προσόδων & Εμπορίου και πρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στον Δήμο Πειραιά επί δημαρχίας Γιάννη Μώραλη. «Είναι σωστή η στρατηγική να μην γίνει διαφήμιση από Μέσο που εκπέμπει αντιφατικά μηνύματα;» ρώτησε αρχικά ο Γ. Μελάς και στη συνέχεια ονομάτισε δημοσιεύματα του Documento, όπως αυτά που είχαν τίτλο: «Κοροδοϊός» και «Μένουμε Ταπί». Η μάρτυρας ακολούθησε την πεπατημένη, επαναλαμβάνοντας την ίδια επιχειρηματολογία όπως και στην περίπτωση των ερωτήσεων του Αν. Νικολακόπουλου.

Για κακή τύχη του βουλευτή που η Εισαγγελία Πειραιά έκρινε ότι προκύπτουν παραλείψεις κατά την άσκηση των αυτοδιοικητικών του καθηκόντων σε σχέση με το swingers club, τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα ουδεμία σχέση είχαν με τον ιό. Αντιθέτως, αναδείκνυαν τον τρόπο που η κυβέρνηση μετατρέπει σε ευκαιρία την πανδημική κρίση για να προβεί σε σωρεία υπερκοστολογημένων απευθείας αναθέσεων τη στιγμή που η ενίσχυση των εργαζομένων ήταν μικρότερη και από τον βασικό μισθό. Για παράδειγμα, στο πρωτοσέλιδο που είχε ως υπότιτλο τη φράση «Μένουμε Ταπί», υπήρχαν οι εξής επισημάνσεις:

1. Ύφεση: Παίζοντας την «κολοκυθιά» από 4,7% μέχρι 12%

2. Ανεργία: Θα χαθούν πάνω από 150.000 θέσεις εργασίας

3. Λουκέτα: Θα κλείσει 1 στις 7 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

4. Δημόσιο: Ετοιμάζουν τσεκούρι σε μισθούς και προσωπικό

5. Επιτελικό σχέδιο: Κρατικοδίαιτες μπίζνες για «κολλητούς»

Επιπλέον, στην περίπτωση που οι δύο βουλευτές παραμένουν δύσπιστοι, μπορούν να διαβάσουν το ρεπορτάζ του Documento από τον Μάρτιο του 2020 που κατέρριπτε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας κατά του κορονοϊού. Οπότε, αν θέλουν να αναζητήσουν ευθύνες για τη σπερμολογία κατά της πανδημίας και του εμβολίου, τότε μπορούν να ρωτήσουν τον Στ. Πέτσα γιατί χρηματοδότησε το «Βεργίνα Tv».

Διαβάστε εδώ: Ποιος κρύβεται πίσω από την πανδημία

Αν, λοιπόν, οι δύο βουλευτές της πλειοψηφίας επιμένουν πως το Documento προχωρούσε σε δημοσιεύματα αμφισβήτησης της πανδημίας και του κορονοϊού, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως εφημερίδα που σέβεται τον εαυτό της και τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας είναι να τους συστήσουμε έναν καλό οφθαλμίατρο. 

Τα επίμαχα πρωτοσέλιδα:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter