Τα πουλέν Τεγόπουλου, Ψυχάρη, Αλαφούζου στο Μαξίμου

Τα πουλέν Τεγόπουλου, Ψυχάρη, Αλαφούζου στο Μαξίμου

Παλαιοσημιτικοί και ξεροποταμίσιοι των ΜΜΕ αλλά και… απόστρατοι της ενημέρωσης βρήκαν στέγη στο Μαξίμου για να συγκροτήσουν το πολυπληθέστατο επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν φτάνουν οι καρέκλες για να καθίσουν οι δημοσιογράφοι και τα «γαλάζια» τρολ που έχει μαζέψει η ομάδα του Μαξίμου για να συνδράμουν στο έργο του νέου καθεστώτος που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Κάποιοι εξ αυτών έχουν προσληφθεί με μισθό και ασφάλιση στην… επιχείρηση Μαξίμου, ενώ κάποιοι άλλοι, λόγω συνταξιοδότησης, παραμένουν στις σκιές των υπογείων του Μεγάρου.

Τα μέλη της δεύτερης κατηγορίας, ωστόσο, είναι αυτά τα οποία έχουν, όπως φημολογείται, τα ηνία της ενημέρωσης και κυρίως της κυβερνητικής προπαγάνδας. Την ίδια ώρα αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της και η πρώτη φουρνιά των δημοσιογράφων που έχουν αναλάβει καθήκοντα στα γραφεία Τύπου των υπουργών.

Ας ξεκινήσουμε με το Μαξίμου του Κυριάκου και του… αντ’ αυτού που «όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει». Από τα στοιχεία που έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε μέχρι στιγμής, δουλειά στην κυβέρνηση, επισήμως και με τη βούλα, έχουν πιάσει: ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Γιώργος Ευθυμίου, η Κύρα Κάπη, ο Κώστας Ζούλας, ο Αργύρης Παπαστάθης, ο Πρόδρομος Πύρρος, ο Βασίλης Καραμητσόπουλος, ο επικοινωνιολόγος Ερικ Παρκς, ο Χρήστος Ζωγράφος και τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Από τον Ψυχάρη στον Μητσοτάκη

Ο δημοσιογράφος Δημ. Μητρόπουλος (τέως διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» επί Σταύρου Ψυχάρη) ήταν μυστικοσύμβουλος (αμισθί;) του Κυρ. Μητσοτάκη τα δύο τελευταία χρόνια. Με το που κατέλαβε την εξουσία η ΝΔ, από τους πρώτους που ανακοινώθηκε ότι θα δουλέψουν για τη νέα κυβέρνηση ήταν ο Δημ. Μητρόπουλος, παρότι ο ίδιος εργάζεται κυρίως στο Λονδίνο, με αντικείμενο διεθνή αλλά και εσωτερικά θέματα. Η μακρόχρονη φιλία του με τον πρωθυπουργό της Δεξιάς του έδωσε το διαβατήριο για το Μαξίμου. Ο πρώην δημοσιογράφος του ΔΟΛ ανέλαβε σύμβουλος στρατηγικής και ευρωπαϊκών θεμάτων του πρωθυπουργού, επιβεβαιώνοντας το ρητό πως κανείς δεν πάει χαμένος. Λέγεται επίσης ότι ο Μητρόπουλος είναι από τους βασικούς λογογράφους του Κυρ. Μητσοτάκη. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε μια περιέργεια για το ποιος γράφει αυτές τις ομιλίες-περιβόλι του Μητσοτάκη, ειδικά τις πρωτολογίες του.

«Ελέγχουμε την εξουσία», στηρίζουμε Κυριάκο

Κομβική θέση στην ανθρωπογεωγραφία του Μαξίμου έχει ο δημοσιογράφος Γιάννης Βλαστάρης. Ο συνταξιούχος, σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιογράφος διατέλεσε επί σειρά πολλών ετών διευθυντής της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», επί εποχής Χρήστου Τεγόπουλου. Τα τελευταία χρόνια γοητεύτηκε, καταπώς φαίνεται, από τις ηγετικές ικανότητες του Κυρ. Μητσοτάκη και από τότε είναι συνεχώς μαζί του. Εξάλλου πολλοί είναι αυτοί που τον θυμούνται στα γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο «να λύνει και να δένει» στα θέματα επικοινωνίας. Στο Μαξίμου, τώρα, λέγεται ότι έχει αναλάβει να γράφει (σαν τον Μητρόπουλο) λόγους του πρωθυπουργού, από το γραφείο που του διέθεσαν στα υπόγεια του μεγάρου. Οι πληροφορίες ωστόσο τον θέλουν να διορίζεται νέος επικεφαλής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αν βεβαίως η αμοιβή που θα του προταθεί είναι τέτοιου ύψους που θα δεχτεί να αναστείλει τη σύνταξή του. Θέση που αρχικά ήθελε και ο Ζούλας, αλλά τελικά έμεινε με την υπόσχεση Μητσοτάκη ότι θα τον διορίσει στην ΕΡΤ.

Αλαφούζος – ΝΔ ένα τσιγάρο δρόμος

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κ. Ζούλας ήταν, σύμφωνα με το σύντομο βιογραφικό που έδωσε στη δημοσιότητα το Μαξίμου, δημοσιογράφος της ΕΡΤ και του Δημοτικού Ραδιοφώνου Αθηνών, ενώ εργαζόταν για χρόνια στην εφημερίδα «Καθημερινή» της οικογένειας Αλαφούζου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζούλας επιθυμεί διακαώς να πάει στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ως πρόεδρος. Η επιθυμία του αυτή ενδεχομένως να συνδέεται και με τις πληροφορίες που τον θέλουν να είναι ο… τελευταίος τροχός του Μαξίμου στα θέματα ενημέρωσης. Λέγεται μάλιστα ότι τον Ζούλα ούτε στις κλειστές συσκέψεις δεν τον καλεί η σκληρή ομάδα του Μαξίμου και απλώς του έχουν αναθέσει να γράφει τα δελτία Τύπου, τα οποία όμως αν δεν έχουν την «υπογραφή» του Ακη Σκέρτσου δεν δίνονται στη δημοσιότητα.

Τα συμπληρωματικά πρόσωπα

Την ομάδα επικοινωνίας και κυβερνητικής προπαγάνδας συμπληρώνουν οι Αργ. Παπαστάθης (γνωστός από τη θητεία του στο «Πρώτο Θέμα»), Χρ. Ζωγράφος, (εργαζόταν στην «Καθημερινή») Πρ. Πύρρος (πολιτικός επιστήμονας µε σπουδές στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία στο City του Λονδίνου), Βασ. Καραμητσόπουλος (νομικός στο επάγγελμα) και ο υπεύθυνος για τα ψηφιακά μέσα του πρωθυπουργού Ερικ Παρκς. Τέλος, σε διάφορα γραφεία Τύπου των υπουργών λέγεται ότι έχουν προσληφθεί ή οσονούπω θα προσληφθούν η Μαρία Χούκλη (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γνωστή δημοσιογράφος θα εργαστεί στο γραφείο του υφυπουργού Ακη Σκέρτσου), ο Γιώργος Σταματόπουλος, η Μαρίνα Μπεκιάρη, ο Αλέξης Διακόπουλος, ο Χάρης Λαζαρόπουλος, ο Χάρης Χατζηχαραλάμπους και η Χριστίνα Ταχιάου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter