Τα προβλήματα που δημιουργεί ο εθισμός με τη γυμναστική

Τα προβλήματα που δημιουργεί ο εθισμός με τη γυμναστική

H υπερβολική άσκηση δεν είναι απαραίτητα κάτι καλό για το σώμα σας, μάλιστα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όπως και στην περίπτωση που είστε παντελώς ανενεργός.

Ο εθισμός στην γυμναστική ξεκινά συνήθως με αυτό το αξιοσημείωτο αίσθημα που νιώθετε όταν πιέζετε τον εαυτό σας να ανέβει επίπεδο και βλέπετε το αποτέλεσμα της κούρασης που καταβάλετε.

Όταν δε το παραπάνω συνδυάζεται με τα λόγια φίλων που σας λένε πόσο ωραίος δείχνετε και πως είστε σε φόρμα, τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Και χωρίς να το καταλάβετε φτάνει η ημέρα που σηκώνετε από τα χαράματα για να γυμναστείτε πριν την δουλειά, νιώθετε συχνά κόπωση και ψάχνετε τεχνητούς τρόπους για να αποκτήσετε ενέργεια, όπως είναι η κατανάλωση καφέ και ενεργειακών ροφημάτων.

Η κούραση είναι μόνο ένα από τα αρνητικά αποτελέσματα του εθισμού στην άσκηση. Μπορείτε να γίνετε πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς καθώς δεν δίνεται χρόνο στους μύες σας για ανάκαμψη. Επίσης η πίεση που ασκείτε στον εαυτό σας για να είστε συνεχώς σε φόρμα, έχει αρνητική επίδραση στην ψυχολογία των γύρω σας αλλά και στην δική σας.

Αλλωστε σύμφωνα με τους ειδικούς, οι λόγοι που οδηγούν σε αυτή την εξάρτηση είναι κατά κύριο λόγο ψυχολογικοί. Συνήθως οι τελειομανείς άνθρωποι είναι και οι πιο επιρρεπείς να καταλήξουν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα.

Τα άτομα αυτά στερούνται υψηλής αυτοεκτίμησης και βρίσκουν ικανοποίηση μέσω της άσκησης.

Ακολουθούν τα επτά σημάδια που δείχνουν πως ενδεχομένως να έχετε γίνει εξαρτημένοι από την γυμναστική:

Δεν πηγαίνετε μια μέρα γυμναστήριο και νιώθετε ενοχές

Γυμνάζεστε όλο και περισσότερο ώστε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και το πρόγραμμα προπόνησης καταλήγει να είναι πολύ μεγαλύτερο σε διάρκεια από όσο είχατε αρχικά προγραμματίσει. Δεν βρίσκετε την δύναμη να περιορίσετε κάπως τις επισκέψεις στο γυμναστήριο και ενοχλείστε όταν για κάποιον λόγο είστε αναγκασμένοι να λείψετε.

Ξοδεύετε πολλά χρήματα για διάφορα προγράμματα

To να ασκηθείτε σε εξωτερικό χώρο είναι απλό και ανέξοδο. Ωστόσο εσείς προτιμάτε να πληρώνετε αδρά για τους προσωπικούς γυμναστές, τις πιλάτες, την αερόβια γυμναστική και καταλήγετε να μην βγαίνετε συχνά έξω ώστε να εξοικονομείτε χρήματα για τα μαθήματα στo γυμναστήριο.

Οι τραυματισμοί δεν σας εμποδίζουν από το να γυμναστείτε

Το γόνατο σας ενοχλεί ωστόσο συνεχίζετε το τζόκινγκ κάθε μέρα επί μια ώρα. Νιώθετε συνεχώς κούραση, ωστόσο δεν παραλείπετε την επίσκεψη στο γυμναστήριο.

Το μόνο που κάνετε στον ελεύθερο χρόνο είναι να γυμνάζεστε

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγατε σινεμά; Πόσο συχνά βγαίνετε για διασκέδαση με τους φίλους σας; Δεν είναι πως δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος, είναι ότι τον ξοδεύετε πάντα στις αίθουσες γυμναστικής.

Η άσκηση έχει πάψει να είναι διασκεδαστική

Οι ώρες που περνάτε στο γυμναστήριο πρέπει να σας «γεμίζουν» και όχι να το βλέπετε σαν κάτι καταναγκαστικό προκειμένου να χάσετε τα περιττά κιλά ή να πετύχετε έναν συγκεκριμένος στόχο.

Είστε στο γυμναστήριο αντί να βρίσκεστε με τους δικούς σας σε ειδικές περιστάσεις

Είναι Χριστούγεννα, αλλά δεν βοηθάτε με τις προετοιμασίες γιατί δεν έχετε τρέξει 5K σήμερα.

Αισθάνεστε ευτυχείς μόνο όταν είστε στο γυμναστήριο

Πολλές φορές το αίσθημα να σηκώνετε βάρη στο γυμναστήριο δεν συγκρίνεται με τα απλά πράγματα στην καθημερινότητα, όπως το διάλειμμα από την εργασία, το δείπνο με φίλους ή η παρακολούθηση της αγαπημένης σας ταινίας.

Πηγή: runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter