Τα προφητικά λόγια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τον… γιο του

Τα προφητικά λόγια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τον… γιο του

Με λόγια του Κων. Μητσοτάκη περιέγραψε ο Τσίπρας τον πολιτικό του αντίπαλο: «Δυστυχώς κ. Μητσοτάκη, αυτό σας λείπει σήμερα. Θάρρος και τόλμη» είπε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα λόγια του πατέρα του πολιτικού του αντιπάλου προκειμένου να καταδείξει το έλλειμμα θάρρους του Κυριάκου Μητσοτάκη που τον οδηγεί στο να μη σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

«Πρώτος απ’ όλους, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που παρά τις τεράστιες ιδεολογικές διαφορές που χωρίζουν τη δική μου παράταξη με αυτές που υπερασπίστηκε και υλοποίησε κατά τη διαδρομή του, είχε τη σωστή εκτίμηση τη στιγμή της κατάρρευσης της δημιουργίας του κράτους των βόρειων γειτόνων μας» είπε ο πρωθυπουργός και ανέγνωσε μία δήλωση που μοιάζει βγαλμένη από το σήμερα:

«Είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα, αυτό το κράτος με το όνομα “Μακεδονία” και να μην δεχόμαστε να μείνει με ένα σύνθετο όνομα.

»Αυτή την ώρα χρειάζεται ειλικρίνεια και εντιμότητα και θάρρος, αυτό χρειάζεται η εξωτερική μας πολιτική -και αυτό νομίζω είναι που μας λείπει».

Τότε, στράφηκε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Δυστυχώς κ. Μητσοτάκη, αυτό σας λείπει σήμερα. Θάρρος και τόλμη».

Επισήμανε δε ότι μπορεί αυτά τα στοιχεία και χαρακτηριστικά να λείπουν από εκείνον, αλλά ισχύουν στο έπακρον από την πλειοψηφία της εθνικής αντιπροσωπείας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter