Τα πρόσωπα που προτείνονται για Ελεγκτικό Συνέδριο και Άρειο Πάγο

Την πρότασή του για την επιλογή του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των 5 αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου παρουσίασε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Ο αρμόδιος υπουργός πρότεινε συγκεκριμένα για μεν τη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου η επιλογή να γίνει μεταξύ 6 προσώπων που έχουν τα τυπικά προσόντα, για δε τις θέσεις του Αρείου Πάγου η επιλογή να γίνει μεταξύ των 14 αρχαιοτέρων αρεοπαγιτών που έχουν και πάλι τα τυπικά προσόντα.

Για την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης θα γνωμοδοτήσει η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Τον τελικό λόγο για τους δικαστές που θα καλύψουν τις κενές θέσεις θα έχει το υπουργικό συμβούλιο

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό αργότερα, στον κατάλογο των αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διαβιβάζεται στην διάσκεψη, περιελήφθησαν εκ παραδρομής και δικαστές που έχουν καταλάβει θέσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έτσι, ο ορθός κατάλογος των αντιπρόεδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είναι υποψήφιοι για την θέση του προέδρου είναι οι εξής:

1) Ιωάννης Σαρμάς,

2) Σωτηρία Ντούνη,

3) Γεωργία Μαραγκού,

4) Αγγελική Μαυρουδή,

5) Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και

6) Μαρία Αθανασοπούλου.

Άρειος Πάγος

Σε ότι αφορά την κάλυψη των πέντε κενών θέσεων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, οι 14 αρεοπαγίτες που προτάθηκαν από τον υπουργό και έχουν την προβλεπόμενη τριετή θητεία στο βαθμό αυτό και προτάθηκαν από τον Κώστα Τσιάρα , σύμφωνα με την επετηρίδα, είναι οι εξής:

Μαρία Βαρελά,

Γεώργιoς Κovτός,

Ασπασία Μαγιάκoυ,

Αρτεμισία Παvαγιώτoυ,

Αλτάvα Κoκκoβoύ,

Χρήστoς Βρυvιώτης,

Δημήτριoς Γεώργας,

Γεώργιoς Αvαστασάκoς,

Iωάvvης Μαγγίvας,

Διovυσία Μπιτζoύvη,

Γεώργιoς Χoϊμές,

Μαρία Νικoλακέα,

Αβρoκόμη Θoύα και

Γεώργιoς Παπαηλιάδης.       

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.