«Τα προσωπικά του καθενός»

«Τα προσωπικά του καθενός»

«Δεν παρεμβαίνω στα προσωπικά του καθενός»· μια συνηθισμένη φράση που χρησιμοποιείται συχνά. Τώρα τελευταία την ακούω συχνότερα με την ευκαιρία της περίπτωσης πρώην βουλευτή της ΝΔ για τον οποίο έχει βγει πρωτόδικα καταδικαστική απόφαση για παιδεραστία!

Έτσι, οι λέξεις «προσωπικά» και «καθενός» απορρίπτονται διότι η παιδεραστία δεν είναι «προσωπική» αλλά κυρίως αφορά — δυστυχώς —το παιδί θύμα· βεβαίως το «του καθενός» απορρίπτεται κι αυτό, αφού αυτός «ο καθένας» υπήρξε πρώην βουλευτής και… σύμβουλος —όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε στην απολογία του —του προέδρου της ΝΔ!

Μια υπόθεση η οποία έχει απλωθεί και στο διαδίκτυο με ποικίλα σχόλια σε αυτές τις περιπτώσεις που έχουν υποβαθμίσει το γεγονός από σοβαρότατο, σε κουτσομπολιό τής κλειδαρότρυπας… Επί πλέον, μόνο και μόνο το γεγονός της ιδιότητας του πολιτικού προσώπου, επί χρόνια επιτελικού στελέχους τής αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθιστά το θέμα ΚΑΙ πολιτικό.

Ας ξεκινήσω ευθύς αμέσως και δίχως περιστροφές να δηλώσω ντροπή και δέος μπροστά σε τέτοια γεγονότα που υποβιβάζουν και προσβάλουν την όποια ουμανιστική συνείδηση διαθέτει η κοινωνία μας, καθώς και την κοινωνική ηθική απέναντι στα απροστάτευτα και αδύναμα άτομα, που είναι πάντα τα παιδιά και η δεδομένη αθωότητά τους. Αυτονόητα πράγματα που δεν χρειάζονται περισσότερη ανάλυση.

Η παιδεραστία είναι μια από τις βιαιότερες, χαίνουσες πληγές του σύγχρονου… κοινωνικού μοντέλου και αποτέλεσμα πολιτιστικής ένδειας, έλλειψης οικογενειακού ιστού για το θύμα, εξουσιαστικού ρόλου του θύτη, πνευματικής εγκατάλειψης, οικονομικής εξαθλίωσης, ανατροπής ρόλων, τέλος, προσθέστε και άλλες πολλές αιτίες, μα, πάνω απ’ όλα μην ξεχνάμε τον ρόλο των πολιτικών σκοπιμοτήτων που μετατοπίζουν την σημασία τού θέματος και μετατρέπουν ένα τόσο τραγικό γεγονός (την παιδεραστία) σε «προσωπικά δεδομένα» του βιαστή!!!

Μπα; Από πότε ο θύτης, ο βιαστής, όταν αποδεικνύεται η ενοχή του —έστω πρωτόδικα— προστατεύεται από το νόμο περί προσωπικών δεδομένων; Όταν καταπατά κάθε ηθικό δικαίωμα ύπαρξης ενός ανηλίκου, θύμα επιπλέον κυκλώματος σωματεμπορίας, πώς είναι δυνατόν να καλύπτεται από έναν τέτοιον νόμο;

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Νότη Μαυρουδή στο Viewtag.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter