Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα (12/1)

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα (12/1)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κίνηση φωτιά για την αξιολόγηση»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι αύξηση του μεσαίου ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. «Κόφτης» και μετά το 2018! Καταστροφικές μειώσεις μισθών και κύριων συντάξεων»

ΕΘΝΟΣ: «Τα μυστικά για έξοδο με πλασματικά έτη»

Η εφημερίδα σημειώνει: «οι έξι κατηγορίες ασφαλισμένων που ωφελούνται άμεσα από την εξαγορά 3 έως 7 ετών. Για ποιους αυξάνεται το κόστος εξαγοράς και πώς επηρεάζει το ποσόν της σύνταξης».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κόφτης έως 32% σε κύριες συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στον αέρα η απονομή 102.000 συντάξεων που εκκρεμούν παρά την έξτρα χρηματοδότηση των Ταμείων. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ψαλίδισμα των διαφορών που προκύπτουν από τον επανυπολογισμό των συντάξεων».

ΕΣΤΙΑ: «Οι προκλήσεις για τον Κ. Μητσοτάκη»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η κεντροδεξιά στην Ευρώπη διέρχεται μια σοβαρή κρίση. Μόλις οκτώ από τους 28 πρωθυπουργούς ή αρχηγούς των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ανήκουν πλέον στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».

Η ΑΥΓΗ: «Ασκήσεις επί χαρτών»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «χαμηλές μεν, αλλά προσδοκίες για ένα αποφασιστικό βήμα στην τελική ευθεία συγκρότησης μιας πρότασης επίλυσης του Κυπριακού κατά τη σημερινή διάσκεψη στη Γενεύη υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών και την παρουσία της ΕΕ διά του Ζ. Κλ. Γιούνκερ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Σκάνδαλο πολλών λίτρων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «απευθείας αναθέσεις και όχι δημόσιους διαγωνισμούς σε συμβάσεις, αλλά και κραυγαλέες αναντιστοιχίες στα τιμολόγια καυσίμων των οχημάτων περιέχει το πόρισμα των επιθεωρητών των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών για τον ΟΑΣΘ που αποκαλύπτει η «Εφ. Συν.» ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: « «Μαύρος» Δεκέμβριος στην αγορά»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος, λόγω και των πολλών φορολογικών υποχρεώσεων του Δεκεμβρίου, έπληξε το σύνολο του λιανεμπορίου, αλλά με ιδιαίτερα μεγάλη σφοδρότητα τα μικρά εμπορικά καταστήματα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Κλίνατε (πάλι) επ’ αριστερά στις ιδιωτικοποιήσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «όσο οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν φαίνεται να κλείνουν τόσο η κυβέρνηση αναγκάζεται σε υποχωρήσεις ξεπερνώντας τις άλλοτε κόκκινες γραμμές της».

KONTRA NEWS: «Μνημόσυνο στο ευρώ από τον υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το μνημόσυνο στο ευρώ έκανε και ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος από τη θέση του ως υπουργός Οικονομικών γνωρίζει πολύ καλά, ποιοι και γιατί έστησαν το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα και κυρίως ποιους εξυπηρετεί».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Στόχος η COSCO»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «για σχέδιο επίθεσης με αυτοκίνητο-βόμβα κάνουν λόγο οι αρχές. Ποια ονόματα εφοπλιστών βρέθηκαν στις σημειώσεις της Πόλας Ρούπα. Πλάνο για απαγωγές δύο επιχειρηματιών διακρίνουν οι αναλυτές».

VOICE: «Υπόθεση NOVARTIS- Αποκάλυψη»

Η εφημερίδα γράφει ότι «στις κλινικές μελέτες και στα φύλλα οδηγιών το μεγάλο κόλπο. Ποιοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis και με ποιο τρόπο».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Οι νέες εισφορές»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ποιοι θα πληρώνουν 20% ή 14% του εισοδήματος για σύνταξη. Ελάχιστο μηνιαίο ποσό τα 85,95 ευρώ για τους αγρότες και 157,95 ευρώ για τους επαγγελματίες».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κόφτης στις κόκκινες γραμμές»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σαφή προειδοποίηση για τη δυσκολία που δημιούργησε στις σχέσεις κυβέρνησης-δανειστών η εξαγγελία και υλοποίηση του επιδόματος στους συνταξιούχους απηύθυνε χθες αξιωματούχος της Ευρωζώνης».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter