Τα ψέματα Μητσοτάκη από τη Βουλή: «Είναι δυνατόν να παρακολουθούσα Χατζηδάκη και Φλώρο;»

Τα ψέματα Μητσοτάκη από τη Βουλή: «Είναι δυνατόν να παρακολουθούσα Χατζηδάκη και Φλώρο;»

«Είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα τον κ. Χατζηδάκη;» «Εμπλέκετε στα σχέδιά σας και τις ένοπλες δυνάμεις και το πρόσωπο του αρχηγού κ. Φλώρου». Αυτά υποστήριζε με… υποκριτική παρρησία από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. Τότε, που διερρήγνυε τα ιμάτιά του, ότι η ΕΥΠ που βρίσκεται υπό την εποπτεία του, δεν παρακολουθούσε ούτε τον Κωστή Χατζηδάκη, ούτε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Τότε, που εν γνώσει του έλεγε ψέματα. Γιατί ήξερε, ως ενορχηστρωτής των παρακολουθήσεων, πως και τα δύο αυτά πρόσωπα συμπεριλαμβάνονται στον ατελείωτο κατάλογο των ανθρώπων που παρακολουθούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και επειδή γνώριζε πως όσα έλεγε τότε στον Αλέξη Τσίπρα ήταν ψευδή, επέλεξε να εγκαταλείψει την αίθουσα της Βουλής, προκειμένου να αποφύγει να απαντήσει στην ξεκάθαρη ερώτηση που του είχε θέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Θα παραιτηθείτε εφόσον γίνει γνωστό ότι παρακολουθείτο ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων;».

Σήμερα έγινε γνωστό με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι τόσο ο Κωστής Χατζηδάκης, όσο και ο Κωνσταντίνος Φλώρος παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Του πρωθυπουργού δηλαδή, ο οποίος εδώ και μήνες, απ’ όταν το Documento ξεκίνησε τις αποκαλύψεις αναφορικά με τα πρόσωπα που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση, επέλεξε να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα και να υποδύεται τον ανήξερο.

Σήμερα όμως τα ψέματα τελείωσαν. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να υποκρίνεται άλλο ότι δεν ήταν αυτός ο ιθύνων νους των παρακολουθήσεων. Οφείλει να δώσει τώρα μ ια ξεκάθαρη απάντηση γιατί θεωρούσε ως επικίνδυνους για την «εθνική ασφάλεια» τόσο τον Κωστή Χατζηδάκη, όσο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Οφείλει να παραδεχθεί ότι είπε ψέματα στον ελληνικό λαό από τη βήμα της Βουλής, ότι η ΕΥΠ –άρα ο ίδιος- δεν παρακολουθούσε τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα. Ειδάλλως, θα συνεχίσει να σέρνει τη χώρα σε ακόμα πιο σκοτεινές ατραπούς, που η κοινωνία θεωρούσε πως είχαν μπει προ πολλού στα χρονοντούλαπα της ιστορίας.

Για του λόγου του αληθές, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής στις 8 Δεκεμβρίου 2022 αναφορικά με τον Κωνσταντίνο Φλώρο ότι «στήνετε το δικό σας καλάθι της αθλιότητας και του διχασμού. Τελευταία μάλιστα βλέπω ότι εμπλέκετε στα σχέδιά σας και τις ένοπλες δυνάμεις και το πρόσωπο του αρχηγού κ. Φλώρου. Είναι το τελευταίο σκαλί στην αθλιότητα αλλά ξέρετε όλα έχουν ένα όριο, καταλάβετε ότι το κομματικό συμφέρον σταματά εκεί που αρχίζει το πατριωτικό καθήκον… Εχουμε περάσει δύσκολές καταστάσεις με τον κ. Φλώρο και επιλέχθηκε από την κυβέρνηση επειδή είναι εξαιρετικός αξιωματικός που τιμά το εθνόσημο».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι: «Τον κ. Χατζηδάκη τον γνωρίζω 30 χρόνια είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ του συνομιλώ, είναι δυνατόν να υπονοείτε κάτι τέτοιο (σ.σ. ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ); Ντροπή σας. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Να μάθω τι, πότε θα αυξήσουμε τις συντάξεις, πότε θα δώσει επιδόματα; Αυτά θα μάθαινα;».

Αλήθεια, μήπως έφτασε η ώρα να μας πείτε τι ακριβώς μαθαίνατε κ. πρωθυπουργέ;

Διαβάστε σχετικά:

Αποκάλυψη των στοιχείων των παρακολουθήσεων από τον Τσίπρα στη Βουλή – Πλήρης επιβεβαίωση του Documento

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η μέρα της δικαίωσης για το Documento

Ο Μητσοτάκης πάλι δραπέτευσε την ώρα της αποκάλυψης

Το βίντεο που θα «στοιχειώνει» τον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές: Όταν ισχυριζόταν πως όλα ήταν ένα… ψέμα (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter