Τα ψέματα του Σαμαρά για το Μακεδονικό: Τι είπε στην πραγματικότητα ο Μιτεράν (Video)

Τα ψέματα του Σαμαρά για το Μακεδονικό: Τι είπε στην πραγματικότητα ο Μιτεράν (Video)

Ψέματα είπε από το βήμα της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Σαμαράς θέλησε να επικαλεστεί δηλώσεις του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Μιτεράν. Μόνο που τις μετέφερε… κατά το δοκούν.

«”Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από την Ευρώπη όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια. Γιατί αυτό θίγει τις εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων. Κι αυτό είναι λογική απόφαση. Και είναι τελειωτικό…”. Μήπως ήταν… ακροδεξιός εθνικιστής και ο Μιτεράν;» αναρωτήθηκε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς παραχαράσσοντας, εκτός της ιστορίας (που λέει και το γνωστό άσμα), αλλά και τα λόγια του Μιτεράν. 

Τι ακριβώς είχε πει ο Μιτεράν; «Θα πρέπει να αναγνωριστεί με μία ονομασία που θα αποφασίσουν, αλλά η οποία δεν μπορεί να είναι απλώς και μόνο “Δημοκρατία της Μακεδονίας”». Πρακτικά, λοιπόν, ο Μιτεράν αποκλείει να είναι ένα σκέτο «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Τώρα, τι σχέση έχει αυτό με όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς; Μάλλον θα πρέπει να το κρίνει η επιστήμη.

Άλλωστε, ο Μιτεράν είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Αθήνας και του προέδρου της δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς είχε αποκαλέσει την ΠΓΔΜ «Μακεδονία του Βορρά».

Μάλλον κάποιος χάθηκε στη μετάφραση. Ή μάλλον: κάποιος θέλησε να χαθούν οι άλλοι στη μετάφραση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter