Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθούν πολύ γρήγορα μπροστά στον χειρότερό τους εφιάλτη.

Ο πρωθυπουργός από το Βερολίνο που βρέθηκε χθες Δευτέρα επ’ ευκαιρία της συνάντησής του με την καγκελάριο Μέρκελ, ομολόγησε ότι τα πράγματα στην οικονομία δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Συγκεκριμένα παραδέχτηκε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι το 2020 θα είναι διαφορετική χρονιά από αυτή που προβλέπαμε και οι δημοσιονομικοί στόχοι ενδεχομένως να μην μπορεί να επιτευχθούν. Θα πρέπει να αντιδράσουμε γρήγορα».

Η κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του Ιουλίου για να τις κερδίσει υποσχέθηκε τα πάντα. Έδωσε υποσχέσεις και στη μεσαία τάξη που κατά την προπαγάνδα της είχε καταστρέψει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στους υποψήφιους επενδυτές που διαλαλούσε ότι βρίσκονται στα σύνορα της χώρας και περιμένουν ένα νεύμα της για να καταθέσουν τον οβολόν τους.

Υποσχέθηκε και ανάπτυξη 4% και επενδύσεις με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και παροχές στους επενδυτές και χαμηλότερο κόστος και απαλλαγές με διευκολύνσεις και ξεπούλημα των ασημικών του δημοσίου και ελαστικές θέσεις εργασίες.

Δυστυχώς για όσους την ψήφισαν όλα ήταν ψευδαισθήσεις που διαλύθηκαν σαν σύννεφο. Το 2010 ξεκίνησε με 2,8% ανάπτυξη το α’ τρίμηνο και έκλεισε με 1% στο τελευταίο. Μπουλντόζες δεν δουλεύουν πουθενά, τα δημόσια έργα έχουν παγώσει, οι επενδυτές έχουν μείνει στα σύνορα, οι πλειστηριασμοί έρχονται σε λιγότερο από ένα μήνα με κίνδυνο εκατοντάδες νοικοκυριά να βρεθούν στον δρόμο και η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να βρει τρόπους να δικαιολογήσει το κόψιμο των κοινωνικών δαπανών και την υποβάθμιση της ζωής του συνόλου σχεδόν των πολιτών.

Η επιδημία του κορονοϊού δεν αποτελεί πιστευτή δικαιολογία και το γνωρίζει, καθώς αυτή εμφανίστηκε τον Φεβρουάριο. Αν και ξεκίνησε με πολύ καλύτερα δεδομένα από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 15 χρόνων, η ιδεοληψία της εκτροχίασε σε πολύ μικρό χρόνο την οικονομία.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθούν με φανατισμό τη νεοφιλελεύθερη συνταγή στην οποία ομνύουν.  Η μέχρι σήμερα πορεία της οικονομίας φέρνει το νέο μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών.

Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες και για τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσαν προεκλογικά και για την υπεροπτική διαχείριση που έκαναν μετεκλογικά.

Τώρα πλέον η σκυτάλη περνάει στη δημοκρατική αντιπολίτευση η οποία ενωμένη θα πρέπει να αναγκάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάτσει στο τραπέζι και να βρεθεί λύση. Η ελληνική οικονομία με το υπέρογκο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος δεν αντέχει.

Όπως δεν αντέχουν και οι πολίτες. Ας καταλάβουν επιτέλους όλοι ότι μια πιθανή κατάρρευση της οικονομίας θα οδηγήσει τη χώρα σε πολύ δύσκολες καταστάσεις από τις οποίες κανείς και πολύ περισσότερο το πολιτικό σύστημα δεν θα βγει κερδισμένο.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter