Τα ρεκόρ του «Avatar 2: The way of water»

Τα ρεκόρ του «Avatar 2: The way of water»

Το φιλμ του Τζέιμς Κάμερον έγινε μόλις η δεύτερη ταινία στη διάρκεια του 2022 που σπάει το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το «Avatar: The Way of Water» πριν από δύο μέρες ξεπέρασε το 1 δις δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις. Το κατάφερε σε μόλις 14 μέρες και μάλιστα κόντρα σε μερικές υπολογίσιμες αντιξοότητες. Όπως για παράδειγμα, τα «χαμηλά» νούμερα που ήρθαν από την Κίνα (100 εκατομμύρια δολάρια από τις σχεδόν 80.000  αίθουσες) λόγω της έξαρσης της πανδημίας η οποία ανάγκασε πολλά σινεμά να βάλουν λουκέτο.

Το «Avatar 2» έγινε η πρώτη ταινία του 2022 που κατάφερε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να σπάσει το φράγμα του ενός δις (το «Top Gun: Maverick» τα κατάφερε σε τρεις εβδομάδες)  και παρά τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών που ήθελαν το φιλμ να τερματίζει τις επιδόσεις του γύρω στα 1,3 με 1,5 δισεκατομμύρια, πλέον όλοι θεωρούν εφικτό ένα νούμερο που θα κυμαίνεται μεταξύ των 1,7 και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Θυμίζουμε ότι ο Τζέιμς Κάμερον είχε πει πως για να βγάλει κέρδη η ταινία (ανάβοντας το πράσινο φως για την ολοκλήρωση των επόμενων σίκουελ) πρέπει να φτάσει οπωσδήποτε τα 2 δις δολάρια σε εισπράξεις.

Μέχρι στιγμής η ταινία είναι η τρίτη σε εισπράξεις στη διάρκεια της πανδημίας, ξεπερνώντας το «Doctor Strange And The Multiverse of Madness» και βρίσκεται πλέον πίσω μόνο από το «Top Gun: Maverick» (1,488 δις) και το «Spider-Man: No way home» (1,916 δις). Στην Βόρεια Αμερική το φιλμ έχει ήδη ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια σε εισπράξεις και μοιάζει εφικτό ένα νούμερο μεταξύ των 500 και 600 εκατομμυρίων.

Πάντως όλοι συμφωνούν ότι το «Avatar: The Way of Water» είναι απίθανο να φτάσει τις επιδόσεις του πρώτου φιλμ που βρίσκεται στην κορυφή με τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες όλων των εποχών. Θυμίζουμε ότι με τα 200 περίπου εκατομμύρια δολάρια που προστέθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο από τις επαναληπτικές προβολές του πρώτου «Avatar», η δημιουργία του Κάμερον έφτασε συνολικά τα 2,922 δις ξεπερνώντας τα 2,797 των «Avengers: The endgame», ενώ στην τρίτη θέση του πίνακα είναι τα άλλο μεγάλο χιτ του καναδού σκηνοθέτη, ο «Τιτανικός», με συνολική σούμα τα 2,187 δισεκατομμύρια δολάρια από το μακρινό πλέον 1997.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter