Τα ρεκόρ του Χρ. Ταραντίλη

Τα ρεκόρ του Χρ. Ταραντίλη

Ο Χρήστος Ταραντίλης θα μείνει στην ιστορία ως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με την πιο σύντομη θητεία. Μόνο 56 ημέρες άντεξε στο άντρο των αρίστων του Μεγάρου Μαξίμου ο μέχρι τότε πολυδιαφημισμένος πανεπιστημιακός και βουλευτής Επικρατείας. Ο Χρ. Ταραντίλης μέχρι στιγμής κατέχει και ένα ακόμη ρεκόρ: είναι το μόνο στέλεχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έδειξε ευθιξία. Αφού τον άδειασε ο Γιώργος Γεραπετρίτης λέγοντας ότι ο Λιγνάδης υποχρεώθηκε σε παραίτηση και μετά την γκρίνια κάποιων στο Μαξίμου, ο Χρ. Ταραντίλης έδειξε αξιοπρέπεια και παραιτήθηκε.

Θύμωσε ο Κυριάκος

Οι πληροφορίες πάντως θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη θυμωμένο με την παραίτηση του καθηγητή. Με την πριγκιπική και αλαζονική αντίληψη της εξουσίας που τον διακατέχει, θεώρησε ότι ο Χρήστος Ταραντίλης θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου παρά τον δημόσιο διασυρμό του και έτσι αποφάσισε να δείξει τη δυσαρέσκειά του. Πώς; Καταρχάς χωρίς την καθιερωμένη σε αυτές τις περιπτώσεις δημόσια ανακοίνωση του πρωθυπουργού που κάνει δεκτούς τους λόγους της παραίτησης και ευχαριστεί τον παραιτηθέντα. Είναι μια κυβερνητική εθιμοτυπία που δείχνει και ένα επίπεδο πολιτικού πολιτισμού. Δημοκρατικού πολιτικού πολιτισμού. Τώρα όμως ζούμε στην εποχή του Κυρ. Μητσοτάκη.

Κυβερνητική εκπρόσωπος με WhatsApp

Εχει ενδιαφέρον όμως το παρασκήνιο και για τον/ τη διάδοχο του Χρήστου Ταραντίλη. Η Αριστοτελία Πελώνη είναι η πρώτη κυβερνητική εκπρόσωπος στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας που διορίστηκε με μήνυμα στο WhatsApp. Θυμίζω ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει τυπική ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου που να ανακοινώνει ότι η Αρ. Πελώνη είναι η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος.

Απλώς την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, μετά την παραίτηση Ταραντίλη, οι συντάκτες του κυβερνητικού ρεπορτάζ ενημερώθηκαν με μήνυμα στο WhatsApp ότι η ενημέρωση θα γίνει από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αρ. Πελώνη. Λίγες ώρες αργότερα ήρθε νέο μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο «η ενημέρωση θα γίνει από την τελούσα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Αριστοτελία Πελώνη». Τη Δευτέρα ήρθε νέο μήνυμα που «αναβάθμιζε την κ. Πελώνη σε κυβερνητική εκπρόσωπο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter