Τα σεξιστικά σχόλια του Χρήστου Σταϊκούρα στην Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή (Video)

Τα σεξιστικά σχόλια του Χρήστου Σταϊκούρα στην Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή (Video)

Με ειρωνικό και απαξιωτικό ύφος απευθύνθηκε στην Έφη Αχτσιόγλου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, χρησιμοποιώντας το mansplaining απέναντι στη ουσιαστική κριτική της τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων, απαίτησε ειρωνικά από την Έφη Αχτσιόγλου και με ύφος που δεν συνάδει με το κοινοβούλιο, να καταθέσει το έγγραφο στα πρακτικά ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια υποσημείωση η οποία στη λογική του κ. Σταϊκούρα θα ανέτρεπε τα όσα δήλωσε η Έ. Αχτσιόγλου αναφορικά με τις μειώσεις των δαπανών για την υγεία στον προϋπολογισμό του 2022.

Το ύφος αυτό προκάλεσε την αντίδραση και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με κάποιον από τους βουλευτές της ΝΔ να ακούγεται να λέει ότι η κα Αχτσιόγλου χρειάστηκε βοήθεια.

Το περιστατικό σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος ξεκαθάρισε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι «οι συμπεριφορές αυτές δεν θα μένουν αναπάντητες». «Καμία ανοχή στο σεξισμό του κ. Σταϊκούρα και των βουλευτών της ΝΔ».

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι το mansplaining προέρχεται από τις λέξεις man και explain και αφορά στον άνδρα που εξηγεί προς μία γυναίκα με αλαζονικό ύφος είτε με υπεροπτική συγκατάβαση, είτε διάθεση πατροναρίσματος.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter