Tα σημεία του εγγράφου που εκθέτουν τη Μοροπούλου και η απογραφή του 2013

Tα σημεία του εγγράφου που εκθέτουν τη Μοροπούλου και η απογραφή του 2013

Μπορεί η κα Μοροπούλου από χθες να προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και να αποποιηθεί των όποιων ευθυνών της ρίχνοντας ευθύνες μόνο στο Ταμείο το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, δεν την είχε ενημερώσει.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ίδιο το έγγραφο μάλλον στην όλη ιστορία υπάρχουν ορισμένα σημεία τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. 

Διαβάστε ακόμη: Τα αποδεικτικά στοιχεία για την σύνταξη που έπαιρνε παράνομα η Τόνια Μοροπούλου

Συγκεκριμένα το Δεκέμβριο του 2012 ο τότε υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απέστειλε μία εγκύκλιο προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία με την ένδειξη «εξαιρετικώς επείγον». Η εγκύκλιος αφορούσε στην «απογραφή των συνταξιούχων λόγω θανάτου».

«Παράλληλα µε τις ανωτέρω δράσεις, και ανεξαρτήτως αν έχει διενεργηθεί ή διενεργείται απογραφή των συνταξιούχων του φορέα σας, παρακαλείσθε να διενεργήσετε ειδική απογραφή των συνταξιούχων λόγω θανάτου, δηλαδή χήροι/χήρες και παιδιά 12 ετών και άνω του Ταµείου σας καθώς και των προσώπων που τυχόν συνταξιοδοτεί το Ταµείο σας µε τις διατάξεις των άγαµων θυγατέρων, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο µέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2013. Πέραν της προθεσµίας αυτής ουδεµία παράταση θα δοθεί και καλείσθε µετά την ηµεροµηνία αυτή να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για τη διακοπή των συντάξεων όσων συνταξιούχων, µέχρι την ηµεροµηνία αυτή, δεν ανταποκριθούν στην ειδική απογραφή των συνταξιούχων λόγω θανάτου» ανέφερε στην εντολή προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία ο κ. Βρούτσης. Μεταξύ των δικαιολογητικών που απαιτούνταν ήταν και το τελευταίο εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος.

Στην περίπτωση της κας Μοροπούλου όπως προκύπτει από το έγγραφο που δημοσίευσε το Documento, η ίδια με δική της αίτηση είχε αποστείλει το 2016 τα εκκαθαριστικά της σημειώματα για το φόρο εισοδήματος για τα έτη 2009 – 2015. Με λίγα λόγια το ασφαλιστικό ταμείο είχε ενημερωθεί για τα εισοδηματικά κριτήρια της κας Μοροπούλου τα οποία, όπως παραδέχτηκε και η ίδια ήταν τέτοια που δεν πληρούσαν τις διατάξεις της νομοθεσίας ώστε να τα λαμβάνει από το 2010 και μετά.

Διαβάστε ακόμη: Υπόθεση Μοροπούλου: Τα καλά ΜΜΕ και το… «κακό» Documento

Yπόθεση Μοροπούλου: Λάσπη στην ανακοίνωση, ευχαριστίες για το χειρισμό στο τηλεφώνημα

Ένα ακόμη ερώτημα που προκύπτει είναι πως αφού είχε γίνει απογραφή το 2013, πως δεν είχε εντοπιστεί η περίπτωση της κας Μοροπούλου από το Ταμείο, αλλά χρειάστηκε να φτάσουμε στο έτος 2017 και να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξη; 

Επίσης, στο παρακάτω ηχητικό μπορείτε να ακούσετε την Τόνια Μοροπούλου να παραδέχεται πως η ΝΔ γνώριζε τα πάντα σχετικά με αυτά που την αφορούσαν εκ των προτέρων (στο 7:12′).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter